Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen geleceğin şehrini kurmak istiyor

Microsoft'un kurucu ortağı Paul Allen geleceğin şehrini kurmak istiyor

Microsoft'un kurucu ortağı olan Paul Allen ABD Ulaşım Bakanlığı'nın düzenlediği ''Akıllı Şehir Yarışması''nın kazananı olan, Columbus'a (Ohio) yatırım yapıyor.

ABD'nin Ohio eyaletinin başkenti olan Columbus düzenlenen akıllı şehir yarışmasında Austin, Denver,Kansas City,Pittsburgh,Portland OR ve San Francisco gibi rakiplerini geride bırakarak birincilik ödülünü kazanmış. Şehre birinciliği getiren yapı ise şehirdeki otobüs duraklarına gelerek yolcuları şehrin alışveriş caddesine götüren sürücüsüz akıllı mekik servisleri olmuş.

Amazon Web Services, AT&T ve Sidewalk Labs'ın katıldığı yatırım turunda 90 milyon dolar alan Columbus'un yatırımcıları arasına Paul Allen da katılıyor. Microsoft'un kurucu ortağı geleceğin akıllı şehrini inşa etmek için Columbus'a 10 milyon dolar yatırım yapacağını açıklamış. Columbus belediyesi Alphabet'in altında faaliyet gösteren Sidewalk Labs ile sürücüsüz mekikleri arttırmak için ortak çalışma yapacakken, bulut teknolojiside Amazon Web Services tarafından sağlanacak.

Sürücüsüz mekik servisler ve kablosuz internet noktalarıyla donatılacak şehir için Paul Allen'ın neler düşündüğünü bu yatırım ertesinde öğrenme şansımız olacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.