Slack, Message Buttons ile kurumsal dünyanın Facebook'u olmaya aday

Slack, Message Buttons ile kurumsal dünyanın Facebook'u olmaya aday

İnternet kullanıcıları Facebook'tan artan vakitlerini artık gönül rahatlığıyla Slack'e ayırabilirler. Diğer bir deyişle, Slack kurumsal dünyanın Facebook'u olmaya gittikçe yaklaşıyor. Slack Message Buttons'ı tanıtan girişim, kullanıcıların platformundan ayrılmadan diğer popüler kurumsal uygulamaları tek tuşla kullanmalarını sağlıyor.

slack page

Message Buttons özelliği, farklı uygulamaların işlevlerini tek tuşla Slack üzerinden erişilebilir hale getiriyor. Örneğin, Abacus üzerinden gelen fatura bilgilerini ya da Greenhouse uygulaması üzerinden yeni işe alımları onaylayabiliyor ya da reddebiliyorsunuz. Trello entegrasyonu ile birleşen özellik Trello görev kartlarını Slack içinde kullanmanızı sağlıyor. Slack Message Buttons'ın ilk gününde Kayak, Gif keyboard, Trello, Greenhouse, Abacus, PagerDuty dahil 13 farklı uygulama,  butonlarla Slack'ten yönetilebiliyor.

slack 2

Slack, Message Buttons'ı kuruluşundan bugüne Slack API'ıyla ilgili en büyük değişiklik olarak niteliyor. Zira Slack, kullanıcıların uygulamalarla etkileşime geçmesi için yeni ve sade bir arayüz sunmuş oluyor. Bu, geliştiriciler açısından Slack için yeni uygulama tasarlama biçimlerinin ortaya çıktığı anlamına geliyor. Dileyen tüm geliştiriciler Slack API'ını kullanarak uygulamalarına mesaj butonları ekleyebiliyor ya da mesaj butonları odaklı düşünerek yeni uygulamalar geliştirebiliyor.

slackJ

Bir süre önce uygulama mağazasını açana Slack, buradaki uygulamaların toplam sayısının 500'ü geçtiğini de not ediyor. Message Buttons, Slack'i yalnızca bir iletişim kanalı olmaktan çıkarıp, kurumsal uygulamaların tam merkezine oturtması ve geliştiriciler için uygulamalarını milyonlara ulaştırabilecekleri işlevsel bir arayüz sunmasıyla oldukça önemli bir geliştirme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.