Tumblr canlı video yayını servisini başlatmaya hazırlanıyor

Tumblr canlı video yayını servisini başlatmaya hazırlanıyor

Yahoo'nun sahibi olduğu Tumblr canlı video yayını servisini devreye almaya hazırlanıyor. Şirket hazırladığı özel sayfada, belirlenen bazı kullanıcıların yarından itibaren canlı yayın yapmaya başlayacaklarını bildirdi.

Tumblr'ın Periscope'a ya da Facebook Live benzeri bir servis doğrudan rakip olup olmayacağı ise henüz bilinmiyor. Şirketin canlı video yayını özelliğini kendi için de mi geliştirdiği yoksa mevcut bir teknoloji ile işbirliği yapıp yapmadığı da henüz kesin değil. Ancak şirketin Periscope, Twitch, Facebook Live ve Youtube Now gibi servislere karşı bir rakip geliştirdiğini düşünebiliriz.

Livevideo sayfasında üzerinde 21 Haziran'dan itibaren Tumblr üzerinde canlı yayın yapacak kişilerin ve işleyecekleri konuların olduğu özel bir bölüm yer alıyor. Bundan hareketle kullanıcıların Tumblr üzerinde kendi canlı yayınlarını da yapabileceklerini düşünmek doğru olur. Ancak Tumblr'ın tüm bu özellikleri bir an da mı yayına alacağı yoksa 21 Haziran'dan itibaren kademe kademe mi alacağı da bilinmeyenler arasında.

Yahoo'nun olası bir satışıyla birlikte kendi değerini de arttırmak isteyen Tumblr aslında bugüne kadar yıllık  bazda reklam satış hedeflerini tutturamıyordu. Yeni yapılacak bu hamle ile olası bir satın alma öncesi Yahoo'nun elini ne kadar güçlendireceğini göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.