Instagram'da kullanıcıların yaptığı beğeni ve yorumlar azalıyor

Instagram'da kullanıcıların yaptığı beğeni ve yorumlar azalıyor

Facebook tarafından satın alınan fotoğraf paylaşım uygulaması Instagram, 400 milyondan fazla kullanıcısıyıla büyük bir başarıya imza attı. Ancak son araştırmalar gösteriyor ki Instagram kullanıcı sayısındaki artışa rağmen, kullanıcıların yaptıkları yorum ve beğeni sayıları ciddi şekilde azalıyor.

Quintly adlı şirket tarafından yapılan araştırmaya göre, yapılan yorumların ve beğenilerin sayısı geçtiğimiz yılın aynı zamanlarına oranla yüzde 33 oranında düştü. Quintly'nin 13 bin Instagram hesabını baz alarak yaptığı bu araştırmada çıkan sonuçlar, Instagram'da kullanıcıların geçirdiği zamanı azalttıklarını gösteriyor olabilir.

Takipçi sayısı 1 ile 1000 arasında olan kullanıcıların fotoğraf ve video içeriklerinde herhangi bir yorum ve beğeni azalması olmaz iken, asıl düşüş takipçi sayısı yüksek hesaplarda yaşandı. Özellikle 10 milyondan fazla takipçisi olan Instagram hesaplarının beğeni ve yorum sayıları yüzde 39 civarında düştü. Kısacası son 1 yılda en çok düşüşü fenomen diye anabileceğimiz çok takipçili hesaplar gördü. Instagram'ın gözden düşüşünde, kullanıcıların Instagram yerine Snapchat'i daha sık kullanmaya başlaması da gösterilebilir diye düşünüyoruz.

Görsel kaynak: Mr Aesthetics/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.