ABD'de mobil şebekeye yeni bağlanan otomobil sayısı yeni telefon sayısını geçti

ABD'de mobil şebekeye yeni bağlanan otomobil sayısı yeni telefon sayısını geçti

Sürücüsüz ve akıllı otomobil dikeyi teknoloji dünyasının en büyük gündem maddelerinden biri ve yeni bir araştırma bu dikeydeki ilginin yersiz olmadığını gösteriyor.

Chetan Sharma adlı araştırma şirketi tarafından hazırlanan rapora göre 2016'nın ilk çeyreğinde mobil şebekeye yeni bağlanan otomobillerin tüm yeni bağlanan cihazlar içindeki payı yüzde 32 olurken yeni cep telefonları yüzde 31 ile ikinci sırada yer alıyor.

Sadece şebekelere yeni dahil olan cihazları dikkate alan araştırmaya göre M2M (makineden makineye) iletişim cihazları yüzde 23, satış grafiği düşen tabletler ise yüzde 14 pay alıyor. Elbette bu rakamlar dünya geneline değil, ABD pazarına ait.

internet baglantili otomobil

AT&T'ye bağlı 8 milyon araç var

ABD'de akıllı telefon yaygınlığının yüzde 84'e ulaştığını söyleyen Chetan Sharma, AT&T ağına bağlı otomobil sayısının 8 milyon olduğunu ve bu açıdan muhtemelen dünyada ilk sırada yer aldığını ekliyor. Bense AT&T'nin geniş servis seçeneklerine rağmen 824 milyon aboneye sahip China Mobile gibi bir devin AT&T'yi geride bırakabileceğini düşünmeden edemiyorum.

Aracınızın internet bağlantılı olduğunu biliyor musunuz?

Diğer yandan Avrupa'da TNS ve BearingPoing Institute tarafından yapılan bir araştırma çarpıcı bir gerçeği ortaya koyuyor. 3700 sürücüyle yapılan araştırmanın sonuçlarına göre sürücülerin yüzde 40'ı arabalarının internet bağlanabildiğinden habersiz olduklarını dile getiriyor. Kalan yüzde 60'lık kısım ise internete bağlanma özelliğinin satın alma kararlarını etkilediğini söylüyor. Genel anlamda ise internet bağlantılı olma özelliği otomobil alma kararlarının yüzde 32'sini etkiliyor.

Bu noktada otomobil satış temsilcilerinin de konuya yaklaşımı dikkat çekiyor ve bu alanda tavsiye edilen yönlendirmelerin yapılması halinde bağlantılı otomobil satışları artmasa da sunulan özelliklerinin daha aktif kullanması bekleniyor.

ABD kablosuz ağ pazarına dair önemli rakamlar içeren raporun tamamını aşağıda görebilirsiniz.

http://www.slideshare.net/chetansharma/us-wireless-marketq12016updatemay2016chetansharmaconsulting

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.