Pentagon, 71 bin dolar ödül dağıttığı açık bulma programını genişletiyor

Pentagon, 71 bin dolar ödül dağıttığı açık bulma programını genişletiyor

ABD Savunma Bakanlığı, Nisan ayında başlattığı Hack the Pentagon programının kapsamını genişleteceğini açıkladı. Pentagon, teste açılacak sitelerin sayısını artıracak ve daha fazla 'hacker'a kapılarını açacak.

Söz konusu program Savunma Bakanlığı sistemlerinin açıklarını bulmak için başlatılmış ve yazılım/güvenlik uzmanlarını ödüllendirmeye başlamıştı. Yapılan açıklamaya göre bu programa dahil edilen sistemlerin ve ağların sayısı artırılacak. Daha önce 18 Nisan ve 12 Mayıs tarihleri arasını kapsayan program kalıcı/sürekli bir program haline getirilecek.

İlk açık 13 dakika içinde bulundu

Gelen bilgilere göre ilk açık sistem duyurulduktan sadece 13 dakika sonra bulunmuş ki bu açıkları bulan kişiler arasında liseden yeni mezun olan David Dworken adlı bir genç de var. Okuldaki boş zamanlarını bu şekilde değerlendiren Dworken, bakanlığa 22 hata bildiriminde bulunmuş.

İlk kez bu tür bir program düzenleyen ABD Savunma Bakanlığı, yaptığı açıklamaya göre pilot programdan memnun kalmış. Hatta bakanlık sitelerinin tamamının bu programa dahil edilebileceği yönünde bir ipucu da veriliyor.

Sizlere daha önce tanıttığım ödüllü açık bulma (bug bounty) platformu HackerOne tarafından yönetilen etkinlik şimdiye dek 138 özgün hata raporu için toplamda 71 bin 200 dolar ödemiş.

Görsel kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.