iPhone 7 ve Galaxy S8'le ilgili yeni bilgiler sızdı

iPhone 7 ve Galaxy S8'le ilgili yeni bilgiler sızdı

Lansman dönemleri yaklaştıkça, pazarın en dikkat merakla beklenen iki modeli Samsung Galaxy S8 ve Apple iPhone 7 hakkında sızan bilgilerin yoğunluğu artıyor.

iphone 7 kapak

iPhone 7'nin çift arka kamera ile geleceği konusunda uzun süredir devam eden söylentiler, geçen hafta sızan bir fotoğrafla yanlışlanmıştı. Fakat dün gelen yeni bilgilere ve görüntülere göre yeni iPhone, iki arka kamerayla gelecek. Bununla birlikte, Foxconn'dan sızan bazı bilgiler, telefona ait başka teknik detayları da açığa çıkardı.(Sızan yeni fotoğrafları yazının alt kısmındaki galeride görebilirsiniz.)

Taze bir başka bilgi de Samsung'un Şubat ayında tanıtması beklenen amiral gemisi telefonu Galaxy S8 hakkındaydı. Bugün sektöre bomba gibi düşen bilgilere göre yeni S8'de çift arka kamera ve Ultra HD ekran yer alacak.

iphoneiPhone 7'de çift SIM sürprizi

Her yıl olduğu gibi, yeni iPhone modeli hakkında neredeyse her hafta yeni iddialar ortaya atılıyor. Geçtiğimiz yıllardan edindiğimiz deneyimle söyleyebiliriz ki, Çin'deki fabrikalardan sızan bu bilgiler ve görselleri çoğunlukla doğru çıktı. iPhone 7 için de bir süredir çift kamera konusunda farklı bilgiler geliyordu. Son olarak önceki hafta Foxconn çalışanları üzerinden sıza bilgiler, iPhone 7'de çift kamera olmayacağı yönündeydi fakat dün gelen bilgilere göre yeni iPhone'larda çift arka kamera yer alacak.

Fotoğraflarla da desteklenen bilgilere göre, iPhone 7'de çift SIM desteği de bulunacak. Bir başka ilginç detay da, 256 GB'lık bellek çipinin yer alması. Sızan görsellerde fotoğraflar da çift kamera ve çift SIM tepsisi bilgisini doğruluyor.

iphone 7 plus

iPhone 7 Plus tasarımı da sızdırıldı

iPhone'la birlikte tanıtılacak büyük ekranlı iPhone 7 Plus'a ait olduğu iddia edilen görüntüler Çin yayınlarında ortaya çıktı. Fotoğraflarda ilk dikkat çeken detay, çift arka kamera desteği. iPhone 7 Plus'ta çift kameranın yanı sıra 3500 mAh gücünde pil ve kablosuz şarj desteği olacağı bilgileri de geldi. Üretimle ilgili son bilgilere göre iPhone 7 modelinin seri üretimine başlandı ve Plus modeli için de Temmuz ayında üretime geçilmesi planlanıyor.

samsung
Samsung Galaxy S8 için yapılmış konsept tasarımlardan biri.

Galaxy S8'de de çift kamera olabilir

Büyük ihtimalle Şubat 2017'de Barselona'da lansmanı yapılacak Galaxy S8'le ilgili çarpıcı detaylardan geliyor. Son sızan bilgilere göre yeni telefonda çift arka kamera yer alacak. Her ne kadar fotoğraflarla doğrulanamasa da, Çin kaynaklı bilgilere göre Samsung Galaxy S8'in ekranı 4K (3840x2160) çözünürlüğe sahip olacak. Bağlantı protokolü olarak USB Type-C kullanması beklenen Galaxy S8'in yüksek kapasiteli bir pil ve Qualcomm Snapdragon 820 çipsetiyle gelmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.