Apple'ın yeni patentleri Watch için kamera ve yeni tuşları işaret ediyor

Apple'ın yeni patentleri Watch için kamera ve yeni tuşları işaret ediyor

apple-watchApple'ın geçtiğimiz günlerde kaydını gerçekleştirdiği iki yeni patent Apple Watch ile ilgili önemli ipuçları içeriyor. Patentlerin gösterdiğine göre Apple Watch'a gelecekte kamera ve yeni tuşlar eklenebilir.

Kaydı ilk gerçekleştirilen patent üzerinde Apple Watch'un üzerinde kamera bulunan bir tasarım yer almıyor. Ancak patent detaylarında kamera özelliği ayrıca belirtilmiş. Apple'ın Watch için düşündüğü kameranın kullanım amacı ise daha çok barkod ve QR kod tarama üzerine. Yani Apple Watch için düşünülen olası bir kamera daha çok kullanıcının yakınındaki cisimleri algılaması ve taratması için düşünülmüş.

apple-watch-kamera

İkinci patent ise Apple Watch'a ekstra tuşlar eklenmesini üzerine. Belgeler arasında bu patentin çizimi yer alıyor ve Apple Watch'un sol kısmına iki tane yeni tuş ekliyor. Ancak bu tuşların fiziksel tuşlar mı olacağı yoksa dokunmaya karşı hassas tuşlar mı olacağı belirtilmemiş. Tuşların hangi potansiyel fonksiyon için kullanılacağı ise patent dosyaların belirtilmemiş.

Şirketin sahip olduğu bu yeni patent ile Apple Watch'un gelecekteki modellerine ekstra tuşlar ekleyip eklemeyeceğini bilemiyoruz ancak Apple Watch için potansiyel bir kamera kulağa oldukçu mantıklı bir hamle olarak geliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.