Salyangoz: Pocket ve Snapchat karışımı, yerli üretim içerik platformu

Salyangoz: Pocket ve Snapchat karışımı, yerli üretim içerik platformu

Hoşunuza giden içerikleri saklamanıza/sonradan okumanıza yarayan Pocket ile 24 saat ömrü olan fotoğraf/video içeriklerinden oluşan Snapchat karışımı bir içerik platformuyla karşınızdayız: Salyangoz. 

Geçtiğimiz günlerde Product Hunt'ta ikinci sıraya yerleşen Salyangoz'u Ryan (Product Hunt kurucusu) tam olarak şu şekilde tarif ediyor: 'If Snapchat and Pocket had a baby'.

Yalnızca Twitter ile üye olabildiğiniz Salyangoz'da o gün içinde beğendiğiniz içerikleri, aynı Pocket gibi, platforma kaydedebiliyorsunuz. Sosyal ağlara benzer şekilde takip ve bildirim sistemi bulunan Salyangoz; bu içeriklerin 24 saat boyunca platform üzerinde kalmasına olanak tanıyor. Salyangoz'un Snapchat'e benzeyen bu 24 saat kuralı, platformda sürekli güncel, en azından son 24 saat içinde paylaşılmaya değer görülmüş, içeriklerin yer almasını sağlıyor.

Adından da anlayabileceğiniz gibi Pocket ve Snapchat karışımı olan bu platform Türkiye'de geliştirilmiş. Proje sahibi ve arayüz geliştirici olarak Adem İlter, 'front-end' geliştirmede Fatih Kadir Akın ve 'back-end' geliştirmede de Aşkın Gedik'ten oluşan ekip; Salyangoz'u tamamen 'bootstrap' bir şekilde ve çok kısa bir sürede geliştirmiş. MVP ('Minimum Viable Product') denilebilecek bir şekilde minimum özelliklerle yayına giren Salyangoz, buna rağmen Product Hunt'ta listelendiğinde oldukça ilgi görmüş ve günü ikinci sırada tamamlamış.

salyangoz-ekran-goruntusu

500 üyeye ulaşan Salyangoz, kısa bir süre içinde mobil uygulamalarına kavuşuyor

Proje sahibi Adem İlter'le konuştuğumuzda Salyangoz'un iOS uygulamasının neredeyse hazır olduğunu, Android uygulamasının ise kısa bir sürede içinde markette bulunabileceğini öğrendik. İlter'den aldığımız bir diğer bilgiye göre; yayına girmesinin üzerinden 1 hafta geçmeden toplam 500 üye ve 100 civarında günlük aktif kullanıcıya ulaşan Salyangoz, mobil uygulamaları ve tarayıcı eklentileriyle beraber kullanıcı kitlesini büyütmek istiyor.

24 saat içinde bir url'in yalnızca bir kez paylaşılabilmesi dışında herhangi bir moderasyon bulunmayan Salyangoz platformunda bir anlamda içeriğin kalitesi ve kontrolü yine kullanıcılar tarafından yapılıyor. Tek dil seçeneği olarak İngilizce şekilde yayına giren Salyangoz, İlter'den öğrendiğimiz kadarıyla tamamen global bir proje olmak istiyor.

Tüm bunlara ek olarak uzun vadede global içerik platformlarıyla entegre olmak isteyen platform; son zamanlarda da oldukça popüler olan 'web push' özelliği üzerinde de çalışıyormuş. Son olarak dilerseniz stickker.net üzerinden Salyangoz sticker'larına sahip olabileceğinizi de ekleyelim.

Product Hunt'taki başarısı ve 'bootstrap' olarak kısa sürede ortaya çıkışıyla dikkatleri üzerine çeken Salyangoz'u takip etmeye devam edeceğiz. Şimdiden girişimin önünde kullanıcı kazanımı noktasında oldukça zorlu ve uzun bir yol olduğunu söyleyebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.