Google, işletmeler için yapay zeka asistanı Springboard'u tanıttı

Google, işletmeler için yapay zeka asistanı Springboard'u tanıttı

Teknoloji devi Google, yapay zeka teknolojilerinin işletmeler tarafında ciddi bir potansiyele sahip olduğunu düşünüyor ve henüz tanıtılan yapay zeka destekli asistanı Springboard da bunun en somut göstergesi.

Springboard, gücünü yapay zeka algoritmalarından alan bir akıllı asistan. Google servislerini kullanan işletmelerin işini kolaylaştırmayı hedefleyen Springboard, Google Now yeniliğinin işletmeler tarafındaki karşılığı olarak yorumlanıyor.

Farklı Google uygulamaları için tek bir arama arayüzüne sahip olan Springboard, yapılan aramalara yapay zeka temelli bir filtreyle en anlamlı yanıtları sunmayı hedefliyor. Google'ın Mühendislikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Prabhakar Raghavan'ın verdiği bilgiye göre bir bilgi işçisi her hafta tam bir gününü bilgi arama ve toplama işine ayırıyor.

İşte bu noktada da Google Springboard devreye giriyor ve aramaya ayrılan süreyi azaltmayı hedefliyor. Üstelik arama yapılmasını beklemeden, gün içinde işe yarar bilgi ve öneriler de paylaşabiliyor. Şimdilik sınırlı sayıda işletmenin kullandığı Springboard'u kullanmak için şu sayfadan talepte bulunmak mümkün.

Google Sites yenilikleri

Google'ın bugün açıkladığı diğer bir gelişme de Google Sites tarafında oldu. Artık şirketleri için bir internet sayfası oluşturmak isteyen işletmeler, sürükle-bırak, gerçek zamanlı ortak çalışma gibi özelliklerden faydalanabilecek.

Diğer yandan Google Sites artık duyarlı tasarımla çalışacak ama bu yenilikler de ilk olarak belli sayıdaki Google Apps for Work müşterisine açılacak. Yine de şuradaki form ile başvuru yapmanız mümkün.

google-sites

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.