Arya Retreat 2016'da sunum yapan internet girişimleri

Arya Retreat 2016'da sunum yapan internet girişimleri

Türkiye'de kadın girişimciliğini destekleyen en aktif yatırım platformlarında Arya, bu yıl ilk kez Arya Retreat etkinliğini düzenledi. 9-12 Haziran tarihleri arasında Bodrum'da düzenlenen etkinlik, Türkiye'den Yunanistan'a Mısır'dan Nijerya'ya ve Rusya'ya ona yakın ülkeden ağırlıkla kadın girişimci, yatırımcı, uzman ve sanatçı gibi çok yönlü profilleriyle dikkat çeken kadınları bir araya getirdi.

Türkiye'de kadın girişimci oranının yüzde 9'un altında olduğu gerçeğinden yola çıkan Arya, faaliyete başladığı yaklaşık 1,5 yıllık sürede yeni bir iş fikriyle yola çıkan kadınlar için ilk adreslerden biri haline geldi. Bugüne kadar üç farklı girişime toplam 800 bin dolarlık yatırım yapan Arya, girişimcilerine finansal desteğin yanında iyi bir network, know how ve deneyim aktarımı sağlıyor.

Kadın girişimci ve yatırımcılığına etkinliğinde belirgin bir yer ayıran Arya, Retreat 2016'da startup pitching paneliyle sahneyi kadın girişimcilere açtı. Bu bölümde sahneyi alan girişimcilerin neredeyse tamamın internet girişimcisi olması ve bir bölümünün ilk kez seyirci karşısına çıkıyor olması oldukça önemli iki not. Bu girişimlerse şu şekilde sıralanıyor:

Funk Martini

Screen Shot 2016-06-11 at 18.41.35

Kurucu Ortağı ve CMO'su Alexia Kotsi'nin sunduğu Funk Martini Atina, Yunanistan merkezli küresel hedefli bir girişim. 2013 yılında kurulan güzellik ve bakım salonları için pazar yeri girişimi, Atina'da faaliyet gösteriyor. Bu pazarda bin 600 güzellik ve bakım salonuna ulaşan Funk Martini'nin 25 bin müşteriye ulaştığını belirtiyor. Funk Martini, güzellik veya bakım randevunuz için aradığınız salonu bulmanız ve rezervasyon yapmanızı sağlıyor. Rezervasyon başına aldığı komisyonlarla gelir yaratan girişimin adını önümüzdeki dönemde daha sık duyacağız gibi görünüyor.

SWEATers 

Sanatçı Elif Boyner ve Kızlar Sahada, Actifit gibi girişimleriyle tanınan Melis Abacıoğlu'nun ortak girişimi sağlık uygulamalarını sosyalleşme vurgusuyla ele alıyor. Henüz geliştirilme aşamasında olan SWEATers uygulaması, kullanıcılarını hem online hem de offline'da buluşturmayı amaçlıyor. Kullanıcılar uygulama içinde grup oluşturup, paylaşımlar yapabiliyor; offline etkinliklerle bir araya gelebiliyor. Uygulamanın önümüzdeki Eylül'de yayınlanması planlanıyor.

Brandalis

Kurucusu Başak Merter'in Lovemark odaklı sosyal medya olarak tanımladığı Brandalis.com'u, geçtiğimiz yılın Webrazzi Summit Startup Lounge sahnesinden hatırlıyor olabilirsiniz. Sosyal ağ yönetimiyle yetinmeyen markaların takipçileriyle bir araya gelmesini sağlayan girişim, beta sürecinde 16 bin kullanıcıya ulaştığını söylüyor. 95 binden fazla markayla (lovemark'la) ilgili 15 binden fazla paylaşımın yapıldığı Brandalis, bu yıl desktop ve mobilde 2.0 sürümüyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Hedef 2016'yı 100 bin kullanıcıyla bitirmek.

BinYaprak 

sweaters
Sweaters Kurucu Ortağı Elif Boyner

Geçtiğimiz yıl Webrazzi Summit sahnesinde lansmanını yapan BinYaprak'un kurucusu Melek Pulatkonak Arya Retreat 2016'da sahne alan girişimcilerden biriydi. Geçen sürede kadınlara özel bir profesyonel ağ haline gelen BinYaprak, video odağıyla benzerlerinden ayrışıyor. BinYaprak'ın kariyer fuarları, dijital etkinlikler ve online forumlarla gelir yaratmaya başladığını anlatan Melek Pulatkan, platformun bu yıl SaaS modeline yöneleceğini de söyledi.

Makarnalutfen.com 

Sağlıklı makarna tüketimini başta çocuklar ve anneler olmak üzere herkes için daha erişilebilir hale getirmek isteyen girişimin kurucusu Tuğba Bayburtluoğlu. Ocak 2013'te aylık ortalama 35 siparişle faaliyete başlayan girişim bugün aylık bin 650 siparişi yönetiyor. Siparişlerin tüm Türkiye'ye yayıldığını söyleyen Tuğba, en çok siparişin yüzde 60 ile İstanbul'dan geldiğini belirtiyor. Aylık ortalama 40 bin dolarlık satış yaptığını paylaşan girişim e-ticaret dönüşüm oranının yüzde 10'un olduğunu da not ediyor.

Uplifers

Türkiye'de üçüncü yılını geride bırakan Eda Günay'ın sağlık ve iyi yaşam platformu Uplifers, bu yıl gelir yaratma potansiyelini ortaya çıkarmaya başlıyor. Aylık 1.5 milyon ziyaretçiye ulaştığını söyleyen Uplifers, bir süre önce video içeriğini platformuna dahil etmişti. Yoga eğitimi videolarından gelir yaratmaya başlayan Uplifers, Samsung, Burberry, Tommy Hilfiger gibi markalarla da çalışmaya başlamış.

Tontonuz.biz

İlk kez 2014'te tanıttığımız Tontonuz.biz, toplumun çoğunlukla görmezden gelinen önemli bir kesimi, "fazla" kilolu insanlar için bir sosyal ağ. Kurucusu Pınar Akgün, yaptığı sunumda ağın baştan yenilendiği haberini paylaştı.

M-line

Sunum yapan en iddialı girişimlerden biri olan M-Line'ın kurucusu Neslihan Çevik, din sosyolojisi ve Türkiye'de İslami hareketler üzerine yaptığı araştırmalarla tanınan bir akademisyen. 10 yıllık akademik kariyerinin yanısıra Organisation of Islamic Conference ve SefaMerve.com gibi kurum ve kuruluşlara danışmanlık yapan Çevik, muhafazakar modanın önümüzdeki dört yılda dünya çapında 300 milyar dolardan fazla büyüklüğe ulaşacağı beklentisini paylaşıyordu. Tesettürlü kadınların bireyselliğini öne çıkaran moda yaklaşımının ilk ürünü M-line adını verdiği e-ticaret girişimi. Henüz altı aydır faaliyette olan girişimin ardındaki ciddi yaklaşım, operasyonel başarıyla birleşebilirse ortaya yeni bir e-ticaret devinin çıkabileceğini işaret ediyor. Bunun için girişimin biraz daha zamana ihtiyacı var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.