Apple Watch'a gelen sekiz yeni özellik [WWDC 2016]

Apple Watch'a gelen sekiz yeni özellik [WWDC 2016]

Apple Watch, iPhone'unuz ve günlük aktivitelerinizin arasında, gittikçe daha kullanışlı kısa yollar sunuyor. WWDC 2016 etkinliğinde akıllı saatinin işletim sistemiyle ilgili yeni güncellemeleri içeren watchOS 3'ü tanıtan Apple, kullanıcılarına hız, sağlık, fonksiyonellik  ve güvenlik konusunda ciddi ilerlemeler vaat ediyor.

watchOS 3 ile birlikte Apple Watch'a gelecek özellik şu şekilde sıralanıyor:

Uygulamaların açılma hızı 6 katına çıkıyor

watchOS 3, Apple ve diğer üçüncü parti uygulamaları hafızada tutarak ve arka planda güncelleyerek uygulama açılırken bekleme sorununu ortadan kaldırıyor. Apple, bu güncellemenin cihazın güç performansını nasıl etkileyeceğine değinmedi.

Favori uygulamalarınıza dock üzerinden geçiş yapın

Apple Watch etkileyici uygulama arayüzüyle dikkat çekse de, uygulama sayısı arttıkça birinden diğerine geçmek zorlaşıyor. Bu sorunu adresleyen watchOS 3, dock bölümüne eklediğiniz uygulamalar arasında sürüklemeyle değişim yapmanızı sağlıyor.

Dokunarak yazma fonksiyonu: Scribble 

watch os

watch OS 3 ile Apple Watch'a eklenen en yaratıcı yeni kullanıcı deneyimi Scribble adı verilen yazma biçimi. Yeni işletim sisteminden iMessage mesajlarını kısa sürede yanıtlama olanağı getiren Apple, Scribble ile mesaj yazmak için Siri kullanma zorunluluğunu ortadan kaldırıyor. Siz harfleri tek tek ekrana yazarken, saatiniz el hareketlerinizden harfleri tanıyıp, mesajı eş zamanlı olarak yazıyor.

Kontrol merkezi Apple Watch'ta 

iPhone'unuzda Wi-Fi, Bluetooth vs ayarları için kullandığınız kısa yol; kontrol merkezi watchOS 3 ile Apple Watch'a geliyor.

Minnie Mouse ve diğer Apple Watch ekranları

minnie

Apple Watch'ın en sevilen ekranlarından birinin Mickey Mouse olduğunu tahmin etmek zor değil. Şirket biraz geç de olsa bu ekranın Minnie Mouse versiyonunu watchOS 3 ile sunmaya başlıyor. Bununla birlikte sayıların ve fontların öne çıktığı yeni ekranlar arasında geçiş de kolaylaşıyor.

Aktivite Paylaşım uygulaması

aktivite paylasim

Apple Watch'ın en çok kullanılan uygulaması Aktivite, tanıdık ve sevdiklerinizle performansınızı kıyaslamanıza izin verecek şekilde Sharing özelliği kazanıyor. Buraya geldiğinizde doğrudan takip ettiğiniz insanların -önceliklendirdiğiniz- metriklerini görüyorsunuz.

SOS 

sos apple watch

Apple Watch, hayati durumlar, size en yakın cihaz olmasıyla, için bulunmaz bir araç olabilir ve watchOS 3 bu potansiyeli açığa çıkarıyor. SOS araması, bulunduğunuz bölgeye göre doğrudan acil duru aramaları yapıyor. Özelliği kullandığınızda acil durum kontaklarınıza konumunuzu gösteren bir mesaj atılıyor, otomatikman.

Tekerli sandalyeliler için özel Aktivite uygulaması 

Apple Watch başta Aktivite uygulaması olmak üzere tekerlekli sandalyeli kullanıcıları için yenileniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.