Apple TV, 300 kanal ve 6 bin uygulamaya ulaştı [WWDC 2016]

Apple TV, 300 kanal ve 6 bin uygulamaya ulaştı [WWDC 2016]

WWDC 2016'da geliştiricileri yakından ilgilendiren yenilikler görmeye devam ediyoruz. Apple'ın tvOS ve Apple TV konusunda hangi yenilikleri getireceğini Eddy Cue anlattı.

300 kanal, 6 bin uygulama

Cue'nun paylaştığı bilgilere göre Apple TV’de şu anda bin 300 televizyon kanalı ve 6 bin uygulama var. Yenilenen tvOS uygulamasıyla telefonunuz dokunmatik bir uzaktan kumandaya dönüşüyor. Böylece kumanda arama derdi ortadan kalkıyor.

Arama özellikleri oldukça geliştirilen Siri, tvOS üzerinde daha iyi bir yardımcı olacak ve Apple platformu içerisinde iTunes’da ve YouTube gibi dış platformlarda da arama yapabilecek.

Tek şifreyle giriş

Apple TV’ye tek şifreyle giriş özelliği ekleyen Apple, hesaplar arası geçişi akıcı bir hale getirmiş oluyor. Bu sayede Apple TV'ye tanıtılmış diğer iOS cihazlar üzerinden şifre girmek ve rahatça gezinmek mümkün olacak. Bulutta saklanan fotoğraflara ve daha bir çok içeriğe erişim için Apple TV uygulamaları tvOS’ta olacak.

Apple, karanlık odalarda beyaz ışığın gözünüzü aldığını düşünmüş ve Apple TV'nin beyaz arkaplanını karanlık modda (siyah/koyu) olarak kullanabilme seçeneği de getirmiş. Ancak bu yenilikleri görmek için, tvOS’in yeni sürümünü yani Eylül ayını beklemeniz gerekecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.