Google, Apple, Facebook, Twitter ile birlikte Nokta İstanbul kayıtları 20 bini geçti

Google, Apple, Facebook, Twitter ile birlikte Nokta İstanbul kayıtları 20 bini geçti

İstanbul kendi markasıyla, .istanbul ve .ist uzantılı alan adlarının kayıtlarını 10 Mayıs'ta açmıştı. İstanbul Belediyesi iştiraki olan Medya A.Ş. bugün Nokta İstanbul altında yapılan kayıtların 20 bini geçtiğini açıkladı.

Medya A.Ş.’nin Genel Müdürü Bekir Kaplan’ın verdiği bilgilere göre, Nokta İstanbul alan adlarına en yoğun ilgi 10 bin başvurunun yapıldığı ilk gün yaşanmış. İstanbul markalı alan adlarını alan tanınmış isimler arasında BBC, Bloomberg, Facebook, Instagram, Google, Twitter, Apple, Türk Hava Yolları, GAP, Amazon ve BMW gibi markalar yer alıyor. Alan adlarının Türkiye’nin yanı sıra ABD, İngiltere ve Avustralya’dan talep gördüğünü söyleyen GoDaddy EMEA Bölge Başkan Yardımcısı Stefano Maruzzi, Nokta İstanbul'un daha da popüler olacağını düşündüğünü de not ediyor.

Maruzzi, markalı uzantılaırn özellikle küçük işletmeler için bir tür tanıtım fırsatı olacağını düşünüyor. GoDaddy’nin geçtiğimiz yıl Redshift Research’le birlikte gerçekleştirdiği Çok Küçük İşletmeler Anketi, Türkiye’deki çok küçük işletmelerinin yarısının çevrimiçi varlığı bulunmadığına dikkat çekiyordu. Bu işletmelerin bir web sitesi ile kendi bölgelerinde görünür olmaya başlayabileceği ise araştırmadaki ilk tavsiye. Maruzzi, “Türkiye’deki çok küçük işletmelerin yüzde 48’i, yerel müşteri tabanlarının genişlemesini bekliyor. Bu doğrultuda dijital bir varlıklarının olmasının öneminin farkındalar. .istanbul ve .ist alan adları, şehirde faaliyet gösteren küçük işletmelerin daha görünür olmalarına yardımcı olabilir. Diğer pek çok şehir gibi İstanbul da giderek daha fazla dijitalleşen bir şehir ve işletmelerin oyunda kalmak için dijital trendleri yakalaması gerekiyor. Bunun ilk adımı da dijital varlıklarını oluşturmaları” diyerek bu işletmeler için yararlı olabilecek önerisini dile getiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.