FAA drone tespit sistemi testine JFK havalimanında başladı

FAA drone tespit sistemi testine JFK havalimanında başladı

ABD'nin havacılık otoritesi Federal Havacılık Dairesi (FAAyeni testlerine başladığı sistemle, havalimanı etrafında uçurulması kesinlikle yasak olan insansız hava araçlarının (drone) tespitini gerçekleştirmek istiyor.

Geçtiğimiz yıllarda pilotlardan sayısız defa ihbar alan yetkililer, uçuş güvenliğini tehdit eden drone'ların havalimanı çevresinde uçuşunu engellemeye çalışıyor. Daha önce izinsiz uçuş yapan şirketlere milyonlarca dolar ceza kesen FAA, yasak bölgelerdeki uçuşların önüne geçmek ve herhangi bir tehdit durumunda, bu insansız hava araçlarını engellemek istiyor.

Testlerine New York'da bulunan John F. Kennedy Uluslararası Havalimanı'nda başlanan sistem, FBI'n insansız hava sistemlerini tespit eden altyapı teknolojisini kullanıyor.

Ülkemizde Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yayınlanan talimatla birlikte, Türkiye'deki havalimanlarının yakınlarında da drone uçuşu gerçekleştirmek, uçuş güvenliğini riske attığı için yasaklanmış durumda. ABD ve diğer çok ülkede olduğu gibi, ülkemizde de izinsiz uçuş yapan drone'lar, uçakları ve yolcuların can güvenliğini tehdit ettiği için ciddi cezalara çarptırılıyor.

Görsel kaynak: Chris Parypa Photography/Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.