Mark Zuckerberg'in Twitter ve Pinterest hesapları çalındı

Mark Zuckerberg'in Twitter ve Pinterest hesapları çalındı

İnternet üzerinde özellikle ünlülerin hesaplarının korsanlar tarafından çalınması oldukça sık yaşanan bir durum. Korsanların saldırısından bu sefer nasibini alan kişi ise Facebook'un kurucusu ve CEO'su Mark Zuckerberg.

Mark Zuckerberg LinkedIn, Twitter ve Pinterest üzerinde hesaplara sahip. Ancak bu hesapları sıklıkla güncellediğini söyleyemeyiz. Kendilerine ''OurMine Team'' adını veren bilgisayar korsanları LinkedIn üzerinde geçtiğimiz haftalarda ortaya çıkan açıktan istifade ederek Zuckerberg'in hesabını ele geçirmiş. Bilindiği gibi bu açık ortaya çıktıktan sonra LinkedIn birçok üyesine mesaj atarak şifrelerini değiştirmelerini gerektiğini belirtmişti.

Twitter'a en son 2012 yılında mesaj atan Mark Zuckerberg'in hesabı saldırı sonrası şirket tarafından geçici olarak dondurulmuş ve daha sonra tekrar açılmış. Korsanların ayrıca Zuckerberg'in Instagram hesabına da erişim sağladığı düşünülse de bununla ilgili ortaya çıkan kesin bir bulgu henüz yok. Tüm bunların sonucunda eğer LinkedIn şifrenizi son bir ay içerisinde değiştirmediyseniz değiştirmenizi öneriyoruz.

Görsel Kaynak: Venturebeat

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.