Tüm zamanların en iyi 25 iOS uygulaması

Tüm zamanların en iyi 25 iOS uygulaması

Günümüzde kullandığımız akıllı telefonlar ve geliştirilen uygulamalar sayesinde hayatımız daha da kolaylaşıyor. iPhone, akıllı telefon pazarında, telefon uygulaması mantığını değiştirerek bu alanda yeni bir pazar oluşturdu. Mobil uygulama alanındaki pek çok girişimci, hedef kitlesine ulaşmak için öncelikle iOS uygulama mağazalarını tercih ederken, uygulamanın ilgi görmesi karşısında daha sonra rotasını Android uygulama mağazalarına yönlendiriyor.

Apple kullanıcıları da diğer kullanıcıların önerdikleri uygulamaların yanı sıra, App Store’da kendi keşfettikleri uygulamaları deneyerek iOS için geliştirilen uygulamaların indirilme sayılarının artmasını sağlıyorlar. Bazı uygulamalar bu sayede App Store’da çabuk parlıyor ama popülariteleri kalıcı olmuyor. Bazılarıysa her zaman en popüler uygulamalar arasında yer almayı başarıyorlar.

İşte hemen hemen tüm iOS kullanıcılarının akıllı cihazlarında yer alan veya alması gereken tüm zamanların en popüler 25 iOS uygulaması...

25- Camera+: Fotoğraflarınız için mükemmel filtreler ve sonuç olarak benzersiz fotoğraflar elde etmek istiyorsanız, Camera+ tüm bu dileklerinizi yerine getirmek için iOS uygulama mağazasında sihrini konuşturmayı bekliyor. Başarılı efektler, 6X dijital yakınlaştırma özelliği ile Camera+ beklentilerinizi fazlasıyla karşılayabilir.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Camera+

24- Clash of Clans: Dijital oyunseverlerin mobildeki en yaygın gözdesi Clash of Clans, en keyifli strateji oyunlarından biri olarak dünyada milyonlarca kişi tarafından oynanıyor. Oyunda kendi köyünüzü inşa ederek, burada geçim sağlamaya ve asker yetiştirmeye başlayabilir, sihirbazlar, barbarlar, ejderhalar ve daha pek çok güçlü savaşçı yetiştirerek kendi klanınızı kurabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Clash of Clans

23- Dropbox: Kullanıcılara isteğe bağlı olarak 2 GB’a kadar veri saklama alanı tanıyan ve genel olarak verilerin taşınması, paylaşılması gibi işlemleri kolaylaştırdığı için iş hayatının vazgeçilmezleri arasına adını yazdıran Dropbox, tüm bu özellikleriyle iOS’un en popüler mobil uygulamalarından biri haline geldi. Bu arada Dropbox’ın referans sistemi ile bu 2 GB’ı kat kat artırmak da mümkün.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Dropbox

22- Waze: Trafik ve navigasyon uygulaması Waze, özellikle trafiğin yoğun olduğu bölgelerde yaşayanlar için işleri çok kolaylaştırıyor. Dünyada son derece popüler olan uygulama Türkiye’de henüz aynı tanınırlık oranına kavuşmuş değil. Kolay kullanımı, şık tasarımı ve gelişmiş özellikleri ile Türkiye’deki yaygın navigasyon uygulamalarına da aday olabilir.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Waze

21- Pandora: Sevdiğiniz müzik tarzında yayın yapan radyolar, parça ve albümleri kişiselleştirilmiş ayarlardan kendinize göre uyarlayarak, kendinize istediğiniz her an müzik ziyafeti çekmenize yardımcı olan Pandora ile haftanın tüm sendromları ve stresleri geride kalıyor. Mobil uygulama üzerinden 100’e kadar radyo kanalı belirleyebilir, yüzlerce müziği yüksek kalitede dinleme fırsatı bulabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Pandora

20- Tinder: Dünyanın en yaygın arkadaşlık uygulamaları arasında zirveye oynayan Tinder, uygulamanın kullanıldığı çevredeki Tinder kullanıcılarının birbiriyle iletişim kurmasına yardımcı oluyor. Her iki kullanıcı da birbiriyle iletişime geçmek istediğinde oluşan eşleşme sayesinde yeni arkadaşlıklar kurulmasını sağlayan uygulama, online mesajlaşma ya da olanak tanıyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Tinder

19- Fruit Ninja: Günün stresini geride bırakmak için oldukça keyifli bir alternatif olan Ninja Fruit, parmaklarınızı birer ninja kılıcına dönüştürüyor ve ekrana atılan meyveleri parmağınızı ekranda sürükleyerek parçalara ayırmanızı sağlıyor. Bu arada hem seviyeyi başarıyla tamamlıyor, hem de parçaladığınız meyvelerle günün tüm sorunlarını geride bırakabiliyorsunuz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Fruit Ninja

18- Netflix: Televizyon programları, film ve diziler, Netflix ile cebinizde. ABD ve Avrupa’nın önemli ülkelerinde yayın yapan bir medya sağlayıcısı olan Netflix, özellikle yabancı film ve dizi hayranlarının kaçırdığı ve yeniden izlemek istediği tüm Netflix program, dizi ve filmlerini mobil uygulaması aracılığıyla kullanıcılarla buluşturuyor. iOS uygulamaları arasında en yaygın uygulamalardan biri haline gelen Netflix Türkiye’de de hizmet veriyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Netflix

17- Hipstamatic: Fotoğraf çekmenin ve paylaşmanın çok popüler olduğu, kullanıcıların alternatif fotoğraf düzenleme uygulamaları aradıkları günümüzde Hipstamatic, çok seçenekli filtreleri, özelleştirme ve pek çok düzenleme seçenekleri, profesyonel fotoğraf makinelerine benzer ayarlarıyla ölümsüzleştirilmek istenen anları gerçek birer sanat eserine çeviriyor. Bu nedenle, iOS uygulamaları arasında özellikle dikkati çeken bu uygulamayı mutlaka siz de keşfedin.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Hipstamatic

16- Messenger: Facebook’un mobildeki mesaj gönderim servisi Messenger, kuşkusuz ki Facebook’un yer aldığı hemen her mobil cihazın olmazsa olmazları arasında. Sesli bildirim, ana sayfaya düşen mesaj baloncukları, sohbet dondurma ve daha pek çok özelliği ile Messenger, Facebook mesajlaşmalarını daha kullanışlı ve keyifli hale getiriyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Messenger

15- Candy Crush Saga: Facebook oyunlarından biri olarak hayatımıza giren ve bizleri birer şeker patlatma müptelası haline getiren Candy Crush, bu müptelalığın bir ihtiyaç haline gelmesinin ardından mobil uygulamasıyla iOS uygulama mağazasındaki yerini aldı. Böylece can, bölüm atlamak için tren bileti vs alışverişi haricinde, internet bağlantısı dahi olmaksızın Candy Crush oynamak mümkün hale geldi. Bu nedenle, bu keyifli oyun gittiğimiz her an her yerde yine boş vakitlerimizi en eğlenceli şekilde geçirmemizi sağlamaya devam edebiliyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Candy Crush

14- WhatsApp: Cihazlarınızın internet bağlantısı aracılığıyla arkadaşlarınız ve sevdiklerinizle ücretsiz mesajlaşma fırsatı sunan, sosyal platformlarda hakkında en çok konuşulan uygulamalardan biri olan WhatsApp, yenilenen özellikleriyle de sıklıkla gündeme gelen en popüler uygulamalardan biri. Metin mesajlarının dışında resim, video ve ses dosyalarını da göndermenize veya almanıza olanak sağlıyor. Pratik bir mesajlaşma ekranı üzerinde arkadaşlarınızla kolayca sohbet edebilirsiniz. Birden çok arkadaşınızı bir araya toplayarak grup sohbetleri de gerçekleştirmenize olanak tanıyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından WhatsApp

13- IFTTT: Hem sosyal ağ hesaplarınızı hem de sahip olduğunuz web uygulamalarını daha kolay yönetebilmek için geliştirilmiş olan IFTTT, Google Drive, Dropbox, Facebook, Twitter, Instagram, Gmail, Flickr, Last.fm ve birçok platform için belirleyeceğiniz talimatları uygular. Bu sayede web uygulamalarının sizin için daha verimli çalışmasını sağlıyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından IFTTT

12- Spotify: iOS uygulama mağazası içerisinde en geniş müzik veri akışı servislerinden biri olarak hizmet veren Spotify, sanatçı, albüm, müzik tarzı ve benzeri filtrelemelere göre müzik keyfini ikiye katlayan sistemiyle gönüllerde taht kurdu. Böylece iOS uygulamaları arasında kullanıcıların en çok tercih ettiği uygulamalardan biri haline geldi.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Spotify

11- WeChat: Arkadaşlarınızla canlı sohbet imkanı veren WeChat, iOS uygulama mağazasının en popüler uygulamalarından biri haline geldi. Özellikle gençler, dünyanın dört bir yanındaki arkadaşlarıyla iletişim kurabilme ve görsel veri paylaşabilme imkanına sahip olduklarından, bu uygulamaya oldukça fazla ilgi gösteriyorlar. Ayrıca, eş zamanlı oyun oynayabilme imkanı da sunan WeChat, grup konuşmaları, dil seçenekleri ve daha pek çok özellikleriyle daha uzun süre popülerliğini sürdüreceğe benziyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından WeChat

10- Snapchat: Anlık video ve resim paylaşımı sağlayan Snapchat, son yılların yükselen yıldızlarından. Uygulama, mobil cihazınızın kamerası ile çektiğiniz görsel kayıtları ya da telefonunuzda yüklü resim ve videoları, arkadaşlarınızla paylaşır. Paylaşılan özel resim ve videolar, görüntülenmesinin ardından izinsiz kullanılmaması için Snapchat sunucuları tarafından silinir. Resimlere ve videolara yorum ekleme özelliği sayesinde paylaşacağınız içeriğe kısa notlar iliştirebilir ve iletinizi daha da kişiselleştirebilirsiniz. Ayrıca toplu mesaj gönderme özelliği sayesinde aynı anda birden fazla arkadaşınızla iletinizi paylaşabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Snapchat

9- YouTube: Dünyanın en önemli ve geniş kapsamlı video paylaşım sitesi olan YouTube, 2005 yılında web üzerinden yayın hayatına başlamasından bugüne en fazla takip edilen ve etkileşimi en yüksek sosyal ağlardan biri haline geldi. Bu da kuşkusuz ki mobil uygulamasının oluşturulması konusunda atılan adımları hızlandırdı ve iOS’ta en fazla indirilen mobil uygulamalar arasına girmesine zemin hazırladı.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından YouTube

8- Vine: Twitter tarafından geliştirilen kısa video çekme ve paylaşma uygulaması Vine da kullanıcıları arasından nice internet ünlüleri çıkarmış bir uygulama. Hayatı hareketli görmenin ve paylaşmanın en en eğlenceli yolunu gösteren Vine, takipçilerinizin izlemesi için kısa, çekici, sürekli dönen videoları kolaylıkla oluşturabilmenizi sağlıyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Vine

7- Find My iPhone: iPhone, iPad veya iPod’unuzu, hatta Mac’inizi kaybettiğiniz anda üzülmeyin. Find My iPhone uygulaması, iOS işletim sistemli tüm cihazlarınızın bulunmasına ve içerisindeki bilgilerinizin korunmasına yardımcı oluyor. Uygulamaya Apple ID ya da iCloud hesabınızı girdiğiniz zaman, kayıp cihazlarınızın nerede olduğunu lokasyon bilgileriyle alabilir, cihazınızı kilitleyebilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Find My iPhone

6- Gmail: Google’ın popüler e-posta servisi Gmail, yaygın olarak bilinen en popüler iOS uygulamalarından biri. Gmail kullanıcısıysanız kolaylıkla e-postalarınızı kontrol edebilir ve e-postalarınızla ilgili pek çok gelişmiş özelliğe sahip olabilirsiniz. Arşivleme, kategorize etme ve özelleştirmek ve çok daha fazlasına Gmail hesabınız sayesinde ulaşabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Gmail

5- Angry Birds: iOS için özel olarak tasarlanan ve tüm dünyada mobil oyunlar arasında kendine önemli bir yer edinen Angry Birds, bu popülaritesinin ardından sinemaya da uyarlandı ve yakın zamanda vizyondaki filmler arasında yerini aldı. Temelde, kullanıcının elindeki kuşları sapanla fırlatarak domuzları hedef alması üzerine kurulan bu mobil oyun, tüm zamanların en çok indirilen iOS uygulamalarından biri olmayı başardı.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Angry Birds

4- Twitter: Milyonlarca kullanıcıya sahip, dünyaca ünlü anlık mesajlaşma ve takip sağlayan sosyal ağ Twitter, kendi gündemi ile dünya gündemini belirleyebilen tek platform. Dolayısıyla, iOS uygulamaları içerisinde de en popülerler arasında yer alıyor. Twitter’da, takip ettiğiniz kişiler tarafından girilen iletileri görüntüleyebilir, onlara cevap yazabilirsiniz. 140 karakteri aşmayacak kısa iletiler halinde “tweet”ler paylaşabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Twitter

3- Facebook: Dünyanın en büyük sosyal ağ uygulamasının tüm zamanların en iyi iOS uygulamaları listesinde olmaması düşünülemezdi. Eski arkadaşlarınızla iletişimi sürdürmek, yeni arkadaşlar edinmek ve en son gelişmeleri takip edebilmek için yüz milyonlarca kullanıcı günlük olarak Facebook’un mobil uygulamasından faydalanıyor.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Facebook

2- Google Maps: Google tarafından hizmete sunulmuş internet tabanlı oldukça gelişmiş haritalama sistemi olan Google Maps, artık bulanamayan adresler için iOS uygulamaları arasında vazgeçilmezlerden biri haline geldi. Dünyanın her yerinde ki şehir, mahalle, cadde, sokak detaylarına ulaşabildiğimiz Google Maps, iPhone ve iPad’lerin en popüler uygulamalarından biri olduğu tartışılmaz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Google Maps

1- Instagram: Instagram, her geçen gün yeni kullanıcılar kazanarak, gittikçe büyüyen ve adeta kendi içinde bir reklam sektörü barındıran, popüler kullanıcılarına en çok kazandıran sosyal ağlardan biri haline geldi. İçinde filtreleme efektlerini seçerek muhteşem fotoğraflar yaratabildiğiniz bu uygulamada, fotoğrafları diğer kullanıcılarla çok kolay bir şekilde paylaşabilirsiniz. Aynı zamanda uygulamayı kullanan diğer arkadaşlarınızın eklediği fotoğrafları görebilir, takip edebilir ve kendinize ait bir yayın akışı oluşturabilirsiniz.

Tüm zamanların en iyi iOS uygulamalarından Instagram

Bu popüler uygulamalardan henüz keşfetmedikleriniz varsa, hayatınızı kolaylaştıracak ya da keyifli vakit geçirmenizi sağlayabilecek olanları mutlaka deneyimleyin. Ayrıca, cihazınızda mevcut olanların yeni özelliklerini keşfetmeyi, iOS mobil uygulamalarınızı daha etkili bir şekilde kullanmayı da unutmayın.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.