Türkiye'de kurye çağırma girişimleri konusunda hızlı bir ilerleme var ve Kuryele.com da bu dikeyde kendine geniş bir yer açmak istiyor.
Farklı kategorilerde hızlı teslimat ihtiyacını karşılamak isteyen Kuryele.com, 12 aylık bir geliştirme ve iki aylık test sürecinin ardından geçtiğimiz Mart ayı sonunda hizmet vermeye başlamış. Hem bireysel göndericilere hem de e-ticaret ve B2B şirketlerine hizmet veren girişim, kendini bir 'pazar yeri' olarak tanımlıyor.
İstanbul merkezli Kuryele.com'un kurucusu Mert Küçüközkan'ın paylaştığı bilgiye göre Kuryele, şu anda 20’dan fazla şirkete hizmet veriyor. Günlük 30 ile 50 civarında gönderi teslimatı yapıyor ve bu sayıyı ilk fırsatta 100'e çıkarmak istiyor.
Caner Lenger ve Nurettin Bozak'ın da kurucu ekibe dahil olduğu paylaşan Mert Küçüközkan, özellikle teknoloji tarafında iddialı olduklarını söylüyor. Zira Kuryele, birlikte çalıştığı kurye şirketlerine CRM, ödeme tahsilatı, kurye takibi, iş atama, fiyatlama, raporlama ve analiz gibi tüm işleri kontrol edebileceği bir çözüm sunuyor. Böylece kurye şirketleri ekstra bir program veya yazılım satın almadan, tek bir sistem üzerinde hem saha ve ofis operasyonlarını yönetebiliyor. Kuryelerini takip edip iş atayabiliyor.
Kurye şirketleri, Kuryele'nin şirket müşterileri için geliştirdiği ara yüzleri isterlerse kendi müşterilerine de açabiliyor. Böylece mevcutta telefon ile işleyen akışı sistem üzerine taşınabiliyor. Ödemeler de pekala kredi kartıyla yapılabiliyor.
2014 başında sizlere tanıtıtığımız Taxibul'un da kurucusu olan Mert Küçüközkan, TÜBİTAK 1512 Teknogirişim Desteği ile başladıkları projede şu ana kadar yaklaşık 160 bin TL’den fazla bir harcama yaptıklarını ve projeyi kendi kaynaklarıyla sürdürdüklerini söylüyor.
Kurye çağırma pazarının hacmini bilmemekle birlikte, pazar yeri modelinin bu alanda da en büyük payı alacağını tahmin ediyorum. Tabi rekabetin karşımıza neler getireceğini bilmiyor ve bu girişimlerin büyümesini ilgiyle izlemeye devam ediyorum...
İlk Yorumu yazmak ister misiniz?
Yorum Yazmak için Giriş Yap