NY Post: Twitter ve Yahoo olası bir birleşme için görüştü

NY Post: Twitter ve Yahoo olası bir birleşme için görüştü

yahoo twitter

Google, Microsoft, Verizon, Daily Mail, AT&T, Comcast, TPG ve ona yakın şirketin ortak noktası, hepsinin olası bir Yahoo satışı için sırada olduğu iddiasıyla anılması. Bunlar arasına yeni katılansa Twitter oldu. NY Post'un haberine göre Twitter ve Yahoo olası bir birleşme için birkaç hafta önce bir araya geldi.

Twitter'ın Yahoo ile görüşmesi, sadece iddia ile sınırlı olsa da, diğer şirketlerinkinden çok farklı bir anlam ifade ediyor. Zira, hem Yahoo hem Twitter geçmişteki parlak günlerine nasıl geri döneceklerini anlamaya çalışıyorlar. Habere göre bir araya gelen Yahoo CEO'su Marissa Mayer ve Twitter yönetimi çözümü haberlerde bulmuş olabilirler. Detaylarına girilmese de Twitter'ın son dakika haberleri iletmekteki başarısının Yahoo'nun erişim konusundaki gücüyle birleştirilmesinin anlamlı olabileceğinden bahsediliyor.

NY Post'a konuşan bir kaynak, Twitter'ın görüşmeler sırasında sinerjiden ziyade Yahoo içeriğini çekmekle ilgilendiği, bu nedenle ilerleme kaydedilmediği ve görüşmelerden çekildiğini belirtiyor. Twitter CEO'su Jack Dorsey'nin bu görüşmelere katılmadığı iddiası ise Twitter'ın yaklaşımından şüphe eden Yahoo için tuz biber olmuş olabilir.

Olası görünse de, iki şirketin birleşmesinin ortak bir sinerji yaratıp, Twitter ve Yahoo'yu tekrar hızlandıracağını düşünmek akla pek yatkın görünmüyor. Zira her iki şirketin de kendi açmazlarına yeni sorunlar eklemek yerine, bunları olabildiğince kompanse edecek bir desteğe ihtiyacı var. Ne Twitter Yahoo'ya ne de Yahoo Twitter'a böyle bir destek sağlayabilir gibi görünüyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.