Xiaomi, 70 liralık yeni akıllı bilekliği Mi Band 2'yi tanıttı

Xiaomi, 70 liralık yeni akıllı bilekliği Mi Band 2'yi tanıttı

Dün, Microsoft ile önemli bir anlaşmaya imza atan Xiaomi, bugün yeni spor bilekliği Mi Band 2'yi tanıttı.

Çinli akıllı cihaz üreticisi daha önce Mi Band ve Mi Band Pulse adlı iki farklı spor bilekliği tanıtmıştı ama o modellerde elektronik ekran kullanılmamıştı. Mi Band 2 bu beklentiyi karşılıyor ve adım sayma, uyku süresi, kalp atış hızı, kalori ve uyku ölçümü gibi standart kabul edebileceğimiz özellikler sunuyor.

Mi Band 2'nin dikkat çeken bir özelliği ise fazla hareketsiz durduğunuzda titreşim ile sizi uyarması ki bu Apple Watch'ta da olan bir özellik. Mi Band 2'nin satışa çıkacağı tarih ise 7 Haziran.

miband-2-2

Pazar liderliği gelecek mi?

Şimdiye kadar 20 milyon spor bilekliği sattığını açıklayan Xiaomi, bu rakamlara göre pazarın 2. büyük oyuncusu. İlk sıradaki Fitbit'i geçmek istediği malum ve Mi Band 2'nin fiyatı da bu hedefe uygun gözüküyor. Her ne kadar önceki Xiaomi bilekliklerinden pahalı olsa da Mi Band 2'nin fiyatı Çin'de 149 RMB yani 70 TL civarında. Fitbit'in en ucuz bileklik modeli Flex ise 300 TL'ye yakın bir etikete sahip.

Bildiğiniz gibi Xiaomi drone'lardan aksiyon kameralarına, dizüstü bilgisayardan elektrikli kaykaya kadar farklı cihazlar üretiyor ve hepsinde fiyat/performans açısından ciddi etki bırakıyor. Akıllı bileklik pazarında zirveyi göremeyen Çinli şirketin bu son hamle liderliği alıp alamayacağını da merakla bekliyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.