Microsoft, Skype ve Windows Office'in Android uygulamalarını Xiaomi ile yayacak!

Microsoft, Skype ve Windows Office'in Android uygulamalarını Xiaomi ile yayacak!

Çin akıllı telefon pazarını ele geçiren Xiaomi, Microsoft ile stratejik bir anlaşmaya imza attı. Çinli üreticinin akıllı cihazlarında Microsoft'un 2 çok önemli silahı ön yüklü olarak gelecek.

Şirketten yapılan açıklamaya göre Xiaomi, Android tabanlı cihazlarında Skype ve Microsoft Office ürünleri ön yüklü olarak müşterilerine sunacak. Eylül ayından itibaren Xiaomi'nin Mi 5, Mi Max ve Mi 4s, Redmi Note 3 ve Redmi 3 modellerini alan kullanıcılar Microsoft Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Skype uygulamalarını indirilmiş halde bulacak.

Bu adımın Microsoft'un çapraz platform stratejisi açısından ciddi bir öneme sahip. Üstelik iki şirket arasındaki anlaşma sadece uygulama önyüklemesiyle sınırlı değil. Xiaomi, Microsoft ile çapraz lisans ve patent transferi anlaşmalarına da imza atmış ki bu durum 'Xiaomi-Android-Microsoft' üçgeninde daha fazla işbirliği olacağına işaret ediyor.

Bu ilk işbirliği değil

Microsoft ile Xiaomi arasındaki ilişki en azından 2015 yılının ilk yarısında ortaya çıkmıştı. Windows 10'un bazı Xiaomi cihazlarında kullanılabilmesini sağlayan anlaşma, iki şirketin Google'a karşı bir adımı olarak yorumlanmıştı.

2015’te 70 milyon telefon satmasına rağmen beklentilerin altında kalan Xiaomi, özellikle ABD açılımında Microsoft'tan ciddi bir destek görebilir. Xiaomi şu anda 6 ülkede satışta ki bunlardan biri de Amerika kıtasından, Brezilya.

Görsel Kaynak: Xiaomi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.