Tesla Model 3 şirketin süper hızlı şarj istasyonlarını ücretsiz kullanamayacak

Tesla Model 3 şirketin süper hızlı şarj istasyonlarını ücretsiz kullanamayacak

Tesla'nın Mart 2016'da tanıttığı Tesla Model 3 ile ilgili olarak CEO Elon Musk tarafından yapılan açıklamaya göre bu modeli satın alanlar süper şarj istasyonlarını kullanmak için ücret ödeyecekler.

Tesla'nın ABD'de ve Batı Avrupa'da Kaliforniya'da kendi otomobilleri için süper hızlı şarj istasyonları bulunuyor. Tesla Model S ve Tesla Model X sahipleri bu süper şarj istasyonlarını istedikleri kadar ücretsiz kullanabiliyorlar. Ancak Elon Musk'ın yaptığı açıklamaya göre, ön sipariş alınmaya başlayan yeni otomobili  Tesla Model 3 sahipleri bu haktan faydalanamayacak. Nedeni ise tahmin edileceği üzere, maliyet.

Giriş seviyesindeki Tesla Model S satın alan kullanıcıların da süper hızlı şarj istasyonlarını kullanmak için ek para ödemeleri gerektiği uygulama Model 3 için de geçerli olacak. Fiyatı 35 bin dolar olacak otomobilin kullanıcılarının şarj istasyonları için ne kadarlık bir ek ödeme yapması gerektiği henüz açıklanmamış. Ancak 5 dakikalık şarj ile 160 km(100 mil) şarj edebilen süper istasyonlar için birçok kullanıcının ek ödeme yapmayı kabul edeceğini tahmin edebiliriz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.