Microsoft diğer sanal gözlüklerin de Windows Holographic altyapısı kullanmasını istiyor

HoloLens adlı ürünüyle teknolojiler geliştiren Microsoft, Windows 10 ekosistemine yaymak istediği bu yeni teknolojisini daha geniş kitlelere de sunmayı istiyor.
Microsoft diğer sanal gözlüklerin de Windows Holographic altyapısı kullanmasını istiyor

windows-hololensMicrosoft, sanal gerçeklik pazarında en başından beridir çalışıyor ve gelecek vizyonunda da sanal gerçeklik gözlüklerine gereken değeri verdiğini gösteren hamleler yapmıştı. HoloLens adlı ürünüyle teknolojiler geliştiren Microsoft, Windows 10 ekosistemine yaymak istediği bu yeni teknolojisini daha geniş kitlelere de sunmayı istiyor.

HoloLens'in altyapı teknolojisine "Windows Holographic" adını veren Microsoft, bu altyapıyı donanım olarak sanal gerçeklik gözlüğü üretecek olan diğer firmalara da açıyor. Bunun da anlamı, bundan böyle markası Microsoft olmayan ancak yine de Windows 10 platformuyla uyumlu çalışacak ve HoloLens ile aynı altyapıyı kullanacak sanal gözlüklerin yer alacağına işaret ediyor.

Microsoft, HoloLens'in Windows 10 evrensel mağazasını kullanarak kendi ekosistemine yarar sağlaması ve sektördeki diğer markalı sanal gözlüklerin de Windows Holographic altyapısıyla Windows 10'un yerel mağazasında yer almasını hedefliyor gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.