Elon Musk: 2025'te Mars'a ayak basmayı planlıyoruz

Elon Musk: 2025'te Mars'a ayak basmayı planlıyoruz

Tesla ve SpaceX'in CEO'su Elon Musk, Mars'a insanlı yolculuk hedefi konusunda yeni açıklamalarda bulundu. Teknoloji dünyasının 'yeni Steve Jobs'u olarak nitelendirilen Musk, 2025'te Mars'a insanların ayak basmasını hedeflediklerini açıkladı.

Vox Media'nın Code Conference adlı etkinliğinde konuşan Elon Musk, 2024'te Mars'a insanlı roketi ateşlemeyi ve 2025'te Mars'a iniş yapmayı planladıklarını söyledi. Elbette insanlı Mars uçuşlarından önce Mars'a insansız roketler ateşlenecek. 2018 yılında Mars'a doğru yola çıkacak ilk roket Dragon V2 olacak ama bu roketin geri dönüşü olmayacak.

Musk'ın paylaştıklarına göre SpaceX, önümüzdeki yıl Dragon'un yeni bir modelini kullanıma hazır hale getirmeyi hedefliyor. Bu yeni model yedi kişi (astronot) taşıma kapasitesine sahip olacak. İlk insanlı Mars seyahatleri ise elbette insansız şekilde gerçekleştirilecek. Zira roket ateşleme işinin basit bir şey olmadığı malum ve SpaceX de yeterli sayıda test yapmadan astronotların hayatını tehlikeye atmak istemeyecektir.

Eğer ölmek için bir şey seçilecekse Mars'ın fena bir seçim olmayacağını söyleyen Elon Musk, bu yılın Eylül ayında Mars kolonizasyonu projesini açıklayacağını da ekliyor ve bunun için Mars'a çok sayıda insan ve malzeme taşınması gerektiğini söylüyor.

Bir yanda Jeff Bezos'un planları, diğer yanda Elon Musk ile gezegenler arası bir ırk olma hayallerine adım adım yaklaştığımızı söyleyebiliriz. Tabi Elon Musk'ın proje tamamlama planlarının hemen hemen her zaman geciktiğini de hatırlamakta fayda var.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.