Facebook, Messenger için 1500'den fazla yenilenmiş emojiyi kullanıma sundu

Facebook, Messenger için 1500'den fazla yenilenmiş emojiyi kullanıma sundu

Özellikle mobil mesajlaşma uygulamalarının yaygınlaşmasıyla birlikte emojiler kullanıcıların gündelik yazışmalarında çok önemli bir noktaya geldi. Facebook da bu değişime adapte olmayı sürdürerek Facebook Messenger için 1500'den fazla ye emojiyi kullanıma sundu.

Facebook'un yeni emoji paketinde dikkat çeken en önemli nokta ''Çeşitlilik''(Diversity) temasının yeni paketin odak noktası olması. Yeni emojilerin birçoğunda birden fazla ten rengi bulunuyor. Böylece kullanıcılar kendilerini o an en uygun ifade eden emojiyi kolayca g yanında bunu istedikleri ten renginde de gönderebiliyorlar.

facebook-yeni-emoji

Messenger'ın yeni emoji paketinin ikinci ağırlık noktası ise kadınlar. Şirket kadınların kendilerini daha rahat ifade edebilmelerini sağlamak ve bunu yaygınlaştırmak için kadınlara özel birçok emoji de yayınlamış.

Facebook'un Messenger'a eklediği bir diğer yenilik de ''Emoji Picker'' olmuş. Klavyenin sol üst kısmında bulunan ve dörtgen şeklindeki emoji ikonuna tıkladığınızda Emoji Picker'ı açmış oluyorsunuz. Böylece binlerce emoji arasından o an sizin için en uygun olanını kolayca seçebiliyorsunuz. Facebook'un yeni emojilerini iOS ve Android platformunda 2 Haziran'dan itibaren aktif edeceğini belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.