Ancyra Desktop ile kod yazmadan kurumsal uygulamalar geliştirebilirsiniz

Ancyra Desktop ile kod yazmadan kurumsal uygulamalar geliştirebilirsiniz

'Application Plaftorm as a Service' pazarında yer alan Ancyra Desktop; en kısa tanımıyla bireysel yazılımcı ve şirketler için uygulama geliştirme ortamı (RAD ve IDE) sunuyor.

Kendi içinde 'Ancyra Framework 5' altyapısını kullanan Ancyra Desktop ile dilerseniz hiç kod yazmadan iş modelinizi platforma girebilir, ve çıktı olarak kullanıma hazır bir uygulama elde edebilirsiniz. 'Web desktop' ya da 'webtop' denilen pazarda yer alan Ancyra Desktop, tarayıcınız üzerinde çalışan ve tüm özelliklere sahip bir geliştirme ortamı olarak konumlanıyor.

MySQL, MSSQL ve Oracle veritabanlarının kullanılabildiği Ancyra Desktop platformunda ortaya çıkan uygulamalar üzerinde özelleştirmeler yapmak isterseniz de 'front-end' için HTML ve JavaScript, 'back-end' içinse C# kullanabilmeniz mümkün. Ancyra Desktop platformunun öne çıkan özellikleriyse uygulama oluşturma modülü, veritabanı yönetim modülü, FTP yöneticisi ve sesli/görüntülü konuşma özellikleri olarak sıralanabilir.

ancyra-framework

Girişim, Hüseyin Bayer ve Gökhan Canpolat kurucu ortaklığıyla 2015 yılının Ağustos ayında hayatına başlamış. Hala beta olarak çalışmalarına devam eden girişimciler şimdiden bir müşterileri olduğunu belirtiyor. Bu arada Ancyra Desktop'ın dikkat çeken bir diğer özelliğiyse 50 MB bir paket halinde platformu indirip; kendi bulut, SaaS ya da Intranet ortamınızı oluşturabilmenize olanak tanıması.

Girişimcilere, Ancyra Desktop'ın rakiplerinden farklılaştığı noktaları sorduğumuzda bir noktanın üzerinde önemle durdular: Örneğin rakip SaaS platformlarda üretilen uygulamaların yine o ortamlarda çalışma zorunluluğu varken Ancyra Desktop'ta uygulamanın çıktısını alarak dilediğiniz platform ve ortamda çalıştırabiliyorsunuz.

Sıcak bir pazarda yer alan Ancyra Desktop'ın hem arayüzlerini iyileştirmesine hem de daha iyi bir markalaşmaya ihtiyacı olduğunu söyleyebiliriz. Girişimle ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.