Instapio, İstanbul Startup Angels liderliğinde yatırım aldı

Instapio, İstanbul Startup Angels liderliğinde yatırım aldı

Network üzerindeki cihazların lokasyonları ile davranışlarını raporlayan ve bu verileri gerçek zamanlı olarak da sunabilen Instapio 2015 yılında ticarileşmiş bir girişim. Girişimin bizim radarımıza girme sebebi ise hem kurucu ortaklarından birinin ülkemizde yetişen Sena Zorlu olması hem de girişimin İstanbul Startup Angels'dan yatırım alması.

Parham Beheshti ve Sena Zorlu kurucu ortaklığında hayata geçen girişim; faaliyetlerini Sunnyvale/California'da sürdürüyor. Lokasyon tabanlı teknolojiler konusunda uzmanlaşan girişim bugüne kadar 200’ün üzerinde MIPS tabanlı cihaz üzerinde hizmet vermiş. Instapio'nun en çok dikkat çeken özelliklerinden biri ise kendi donanımını yapmaktansa piyasada hali hazırda var olan cihazların içinde bir yazılım olarak yer alması.

Ağırlıklı olarak perakende şirketleri ve araba bayilerinin kullandığı Instapio'da üründen en çok zincir işletmeler verim alabiliyor. Kuruluşundan bu yana 80'in üzerinde işletmeye hizmet veren girişimin rakipleri arasında Cisco, Aruba ve benzeri firmaların 'mobility' platformları bulunuyor.

instapio-gorsel

Instapio yatırımını yeni açılacak olan İstanbul ofisi için kullanılacak

Kima Ventures’dan aldığı 150 bin dolarlık tohum yatırımla kurulan Instapio; İstanbul Startup Angels liderliğinde ve 5 milyon dolar değerlemeyle yatırım almış. Yatırım turuna Türkiye'den dahil olan isimler Abdullah Orkun Kaya, Emre Göver, Can Selçuki ve Bluecap şeklinde sıralanıyor. Bu arada Instapio'nun İstanbul Startup Angels tarafından gerçekleştirilen dördüncü yatırım olduğunu da ekleyelim.

Aldığımız bilgiye göre 'post seed' olarak değerlendirilebilecek olan bu yatırım; Instapio tarafından ekibi genişletme ve Istanbul'da, Avrupa ve Orta Doğu’ya hizmet vermek üzere bir teknik ofis kurmak için kullanılacak.

Instapio hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya ve girişimin Avrupa ve Orta Doğu pazarlarına olan ilgisinin nasıl sonuçlanacağını takip etmeye devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.