Raspberry Pi 3'e resmi Android desteği geliyor

Raspberry Pi 3'e resmi Android desteği geliyor

En popüler mikro bilgisayar olan Raspberry Pi 3 için bugün önemli bir dönüm noktası olabilir. Bunun nedeni ise Google'ın Raspberry Pi 3'e resmi olarak Android desteği getiriyor olması.

Şubat ayında Raspberry Pi Foundation tarafından satışa çıkartılan Raspberry Pi 3'ü destekleyen birçok Linux dağıtımı bulunuyordu. Bugün itibariyle ortaya çıkan bilgiye göre Google'ın Android Open Source Project (AOSP) reposu altında desteklenen cihazlar kısmına Raspberry Pi 3 de eklendi. Geliştiriciler bundan sonra mikri bilgisayarlarına Android işletim sistemini kurarak platformun sağladığı tüm imkanlardan ve mevcut uygulamalarından faydalanabilecekler.

Raspberry Pi 3'e Android desteğinin gelmesinin en önemli kısmı aslında Android'ın sahip olduğu SDK ve geliştirilmiş uygulama sayısı. Geliştiriciler bundan böyle Android SDK'i kullanarak RP3 için çok daha gelişmiş ve özelleştirilmiş uygulamalar yazabilecekler. Bunun yanında Android üzerinde çalışan uygulamaları da RP3 üzerinde kullanmak mümkün olacak. Google'ın AOSP altındaki Raspberry Pi 3 reposunu yakında tam anlamıyla yayınlaması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.