Evcil hayvan takip künyesi Koala, kitlesel fonlama için desteğinizi bekliyor

Evcil hayvan takip künyesi Koala, kitlesel fonlama için desteğinizi bekliyor

Turkcell'in YGA ortaklığı ile kurduğu Arıkovanı'nda yenilikçi girişimlerin kitlesel fonlama desteği topladığını daha önce paylaşmıştık. Koala adlı evcil hayvan takip künyesi de Arıkovanı'nda dikkatimizi çeken girişimlerden biri ve amacı bu alanda Türkiye'de yegâne ürün olmak.

Furkan Baskak, Ömer Kaşlıoğlu, Utku Esen ve Oğuzhan Koral tarafından geliştirilen Koala, evcil hayvanınızın boynuna (veya üzerine) takarak mobil uygulama üzerinden sevgili dostunuzun konumunu takip etmenizi sağlayan bir ürün. Sadece 7 gramlık ağırlığı ve 3 aylık pil ömrü ile gayet kullanışlı görünüyor ve kaybolma gibi istemeyen durumlarda hızla harekete geçmenize imkân tanıyor.

Teorik olarak 60 metrelik bir çapta Bluetooth sinyallerini kullanan Koala, daha uzak mesafelerde GPS (Küresel Konumlama Sistemi) teknolojisinden faydalanıyor. Kitlesel GPS özelliği sayesinde bir başka uygulama kullanıcısı tarafından otomatik olarak güncellenen konumu harita ekranında görüntüleyebiliyorsunuz. Bu da sevgili dostunuzu bulma şansınızı yükseltiyor.

Koala ekibi, bu ürünü gerçeğe dönüştürmek için 40 bin TL toplamayı hedeflemiş. 50 bin TL hedefe ulaştığında kitlesel GPS, 75 bin TL hedefe ulaştığında ücretsiz lazer baskı, 100 bin TL desteğe ulaştığında ise 2 farklı renk seçeneğini kullanıcılarına sunmayı planlıyor.

Şu anda 49 TL destekle bir adet Koala künyesi sahibi olmanız mümkün ve eğer proje başarıya ulaşır, her şey yolunda giderse ürünler Ağustos 2016'da kargolanmaya başlanacak. Ürünün perakende fiyatının ise 70 TL olacağı belirtiliyor.

2015 yılında Sanayi Bakanlığı Teknogirişim desteğiyle Antalya Teknokent bünyesinde kurulan Koalasmart şirketi, bir süre önce İTÜ Çekirdek kuluçka merkezine kabul edilmiş ve İstanbul'a taşınmış. Dolayısıyla üretimin ve gönderimin İstanbul'da yapılacağını tahmin ediyorum. Koala hakkında daha detaylı bilgiyi proje sayfasında bulabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.