Perform, Maçkolik'in kalan yüzde 49 hissesini satın alıyor [Dijital'16]

Perform, Maçkolik'in kalan yüzde 49 hissesini satın alıyor [Dijital'16]

Perform, Haziran 2012'da Türkiye'nin önde gelen spor spor sitelerinden Mackolik.com ve Sahadan.com’un da aralarında bulunduğu 10 spor sitesini bünyesinde barındıran Maçkolik İnternet Hizmetleri Ticaret A.Ş.’nin yüzde 51’lik hissesini satın aldığında, kalan hisseleri 2016'da alacağını duyurmuştu. Beklenen tarih için geri sayıma devam eden şirket, Maçkolik'in kalan yüzde 49 hissesini çok yakında satın alacak. Gelişmeyi Perform Türkiye ve Doğu Avrupa Yönetici Direktörü Emre Uğurlu, Webrazzi Dijital'16 sahnesinde duyurdu.

34 ülkede 160 milyon spor severe ulaşan Perform dünyanın en büyük spor odaklı dijital içerik üreticilerinden biri. Futbol maçlarının yalnızca skor değil, anık paslar, şutlar, taç, fauller gibi neredeyse tüm aktivitesini takip eden Perform oldukça büyük bir veritabanını yönetiyor. Türkiye'de canlı skor, sarı kartlar gibi bilgilerle bu yoğunluğu aratmayan Maçkolik'in daha detaylı bir çalışmasını sunuyor şirket. Bunu büyük ölçüde 2013'te satın aldığı Opta ile sağlayan Perform, son kullanıcıya aradığı bir çok bilgiyi gelişmiş filtreleme seçenekleriyle sunuyor.

Maçkolik'te 2.1 milyondan fazla maça ait verinin bulunduğu söyleyen Uğurlu, Maçkolik veritabanında 2.1 milyondan fazla gol, 33 bin takım, 390 bin futbolcu, 1.5 milyon sarı kart, 164 bin kırmızı kart bilgisinin yer aldığını da belirtti. Web'de 14 milyon tekil ziyaretçisi olan Maçkolik'in 310 milyon sayfa gösterimi var. Web'de görünümün stabil olduğunu paylaşan Uğurlu, mobile doğru ciddi bir kayma olduğunu da belirtti. Zira buna göre Maçkolik'in mobil uygulama indirilme sayısı 10 milyondan fazla ve aylık aktif kullanıcı sayısı 6 milyon. Mobildeki  ekran görüntülenme sayısı 3 milyar.

Türkiye'de içerik üreten bir medya için yabancı bir şirkete satış şeklinde gerçekeleşen exit'in bir ilk olduğunu söyleyen Uğurlu, Maçkolik'in başarısının veriyle yakın çalışmak olduğu not etti. Bunun sebeplerinden ilki hız, çünkü spor anında tüketilmesi gereken bir içerik. İkincisi U/X zira izleyicinin bu içeriğe en rahat şekilde erişmesi gerekiyor.  Üçüncüsü ise kişiselleştirme.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.