Levi's ve Google'dan akıllı ceket için işbirliği

Levi's ve Google'dan akıllı ceket için işbirliği

Giyilebilir teknolojinin giysilere entegre olduğu ürünler de görmeye başladık. Kulaklık ve mikrofonlu akıllı bere, vücut sıcaklığı ve nabzı takip eden spor giysileri gibi örnekler görüyoruz ara ara. Fakat bu defa teknoloji devi Google'dan bir haber var. Google I/O etkinlikleri sırasında detayları anlatılan "akıllı ceket" projesi, ünlü giyim markası Levi's ile birlikte sürdürülüyor. 2014 yılından beri üzerinde çalışılan ve detaylarını daha önce paylaştığımız Project Ara da etkinliğin bir başka dikkat çekici gelişmesi oldu.

Project Jacquard

Akıllı kumaştan güç alıyor

İlk defa geçen seneki Google I/O'da duyurulan akıllı ceket projesiyle ilgili detaylar ortaya çıktı. Project Jacquard adlı yeni yaklaşımla birlikte Google, giyilebilir teknolojiler konusunda inovatif çözümler üretmeyi hedefliyor. Bu kapsamda geliştirilen akıllı kumaş; dokunmaya ve baskıya duyarlı biçimde çalışıyor; aynı zamanda görüntü birimi olarak da kullanılabiliyor.

Project Jacquard-3

Hedef kitle bisikletliler

Bu kumaştan üretilen ilk ürün özelliğine sahip olacak Commuter  adlı akıllı ceket, normal bir Levi's ceket görünümüne sahip olmakla birlikte, iletken kumaşa sahip olduğu için farklı kullanım alanlarına sahip olacak. Önümüzdeki yıl içinde piyasaya sürüleceği müjdelenen bu ceketin, günlük hayatı sırasında yoğun biçimde hareket eden (örneğin ulaşım aracı olarak bisikleti tercih edenler) kişiler için faydalı olacağı açıklandı. Ceketin kol bölgesinde telefon, müzik çalar ve harita uygulamaları yönetilebilecek.

Project Jacquard-1

Farklı model ve renklerde çıkacak

Bluetooth teknolojisi ile bağlantı kuracak akıllı ceket yıkanabilir özellikte olacak. Commuter adlı ceketin benzerlerinin de kısa sürede orta çıkması bekleniyor. Levi's mazağalarında 2017'nin ikinci çeyreğinde ise farklı zevklere uygun özel tasarım ve renklerle ilk nesil akıllı ceketlerin görünmesi bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.