Google'ın modüler telefon projesi Project Ara 2017'de kullanıcılarla buluşuyor

Google'ın modüler telefon projesi Project Ara 2017'de kullanıcılarla buluşuyor

İlk çalışmalarına 2013 yılında başlanan modüler akıllı telefon projesi Google Project Ara ilk kullanıcılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Google Project Ara'nın son detayları ve piyasaya çıkış tarihine dair önemli bilgiler paylaştı.

Daha önce piyasaya çıkış tarihi 2016'ya ertelenen proje son kullanıcılar için 2017 yılına alınmış. Ancak geliştiriciler ilk telefonlarına 2016'nın sonbaharında kavuşacaklar. Bunun yanında modüler yapısıyla akıllı telefon piyasasında devrim yaratması beklenen telefonun modüler yapısı ilk baştaki haline göre çok daha fazla kısıtlanmış. Google mühendisleri birçok kullanıcının telefon çalıştığı sürece ekran, işlemci ve hafıza seçeneklerini çok umursamadığında karar kılıp bunları telefonda modüler olmaktan çıkartmışlar.

Telefonla birlikte modüler olarak gelecek bölümler arasında e-ink ekran, kamera ve sensörler, hoparlör ve mikrofon, programlanabilir dokunmatik modül, destek çubuğu(telefonu yan veya dik olarak sabitleyebilmenize olanak sağlıyor) herhangi bir fonksiyonu olmayan ancak telefonun tasarımını değiştirebileceğiniz modül ve parmak izi okuyucu. Kullanıcılar bu 7 parçayı telefonun modüler yapısı sayesinde birkaç saniye içerisinde değiştirebilecekler.

İşlemci, RAM ve hafıza gibi seçeneklerin modüler olmaktan çıkartılması bazı kullanıcıları ilk başta mutsuz edeceği kesin ancak Project Ara geliştirilmeye devam ediyor. Wired'ın aktardığına göre 30 Google çalışanı telefonu günlük hayatlarında kullanmaya başlamışlar bile. 5,3 inç boyutundaki ekran ile gelecek Project Ara'nın geliştirici versiyonu için buradan talepte bulunabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.