Samsung Pay, 450 milyon kullanıcısı olan Alipay ile anlaştı

Samsung Pay, 450 milyon kullanıcısı olan Alipay ile anlaştı

Samsung Pay'i Apple Pay'den 6 hafta sonra Çin pazarına sunan Samsung, kez Apple'dan önce davrandı ve Çin'in en büyük çevrimiçi ödeme platformu Alipay ile anlaştığını duyurdu.

Alipay'in çatı şirketi Ant Financial ve Samsung'un yaptığı ortak açıklamaya göre artık Alipay kullanıcıları hesaplarını Samsung Pay üzerinde tanımladıktan sonra ödeme yapabilecek. Samsung Pay kullanıcıları Alipay hesaplarından hem NFC ve MST teknolojileri ile hem de kare (qr) kod kullanarak ödeme yapabilecek.

İnternet ve fiziksel mağazalarda işlem yapmaya imkan tanıyan Alipay'in 450 milyon aktif üyesi olduğu biliniyor ve Çinde 600 bin fiziksel mağaza ile 1 milyon takside kullanılabiliyor. Dolayısıyla Samsung Pay ve Apple Pay'in Çin'de Alipay'siz popülerleşmesi oldukça zor gözüküyor. Daha önce bu Alipay ile anlaşma yapacağı işitilen Apple ise halen resmi bir açıklama yapmış değil.

Diğer yandan Alipay Cüzdan uygulamasının 2013 yılından bu yana pazarda olması Alibaba'nın kendi içinde Samsung Pay ve Apple Pay'e rakip olduğunu da gösteriyor.

Çin'in akıllı telefon pazarı ne durumda?

Çin'in akıllı telefon pazarına baktığımızda Apple'ın Çin'deki iPhone satışları geçtiğimiz çeyrekte uzun süre sonra düşüş göstermişti ama 2015 son çeyrek rakamlarına göre Apple halen Çin'de 2. en popüler akıllı telefon satıcısı. Pazar payı yüzde 14,6 seviyesinde. İlk sırada yüzde 15,2 ile Huawei, 3. sırada ise yüzde 14,4 ile Xiaomi bulunuyor. Samsung ise ilk 5'te yer almıyor.

Özetle Samsung Pay ile Alipay anlaşması Samsung için oldukça faydalı bir adım niteliğinde. Apple'dan önce adım atılmış olması ise pekala bir avantaj olarak görülebilir. Samsung'un yeniden Çin pazarında yükselmesi ise özellikle Huawei ve Xiaomi nedeniyle biraz zör gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.