iPhone'daki kapsamlı tasarım ve donanım değişikliği 2017'ye kalabilir

iPhone'daki kapsamlı tasarım ve donanım değişikliği 2017'ye kalabilir

appleApple'ın gelecek ay düzenleyeceği WWDC veya Eylül 2016'daki etkinliğinde tanıtması beklenen yeni iPhone ile ilgili bir iddia ortaya atıldı. Açıklamayı yapan ise şirketin en büyük parça tedarikçilerinden olan Catcher Technology'nun CEO'su Allen Horng.

iPhone'larda kullanılan metal çerçevenin üreticisi olan Catcher Technology'nin gelirinin üçte biri Apple'dan geliyor. Allen Horng şirketin finansal sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında yeni iPhone'da metal çerçevenin kullanılmayacağını bunun yerine ön yüzeyin tamamen ekran olacağını belirtmiş. Horng'ın yaptığı açıklamada asıl dikkat çeken kısım ise bahsettiği iPhone modelinin 2017 yılında üretileceğini söylemiş olması.

Allen Horng yaptığı açıklayımı ''şu ana kadar bildiklerim doğrultusunda'' diyerek noktalamış. Ancak Apple'ın en büyük parça tedarikçilerinden birisi olduğu için şirketle çok yakın çalıştığı ve yeni iPhone'a dair bilgileri olduğu kesin. Bu noktada analistlerin dikkat çektiği nokta ise Apple'ın 1 yıl içerisinde iki farklı iPhone tanıtma ihtimali.

Önümüzdeki süreçte Haziran veya Eylül ayında çok daha güçlü yeni bir iPhone piyasaya çıkacağı kesin. Ancak ön yüzeyinin tamamı ekran olan, kablosuz şarj özelliği olan ve bataryası güçlendirilmiş ''Pro'' versiyon 2017 yılında satışa çıkabilir. Bunu güçlendiren bir diğer bilgi ise Apple'ın 2017 yılında ilk iPhone'un piyasaya çıkışının 10. yılını kutlayacak olması. iPhone satışlarında düşüş yaşayan ve 13 yıl sonra ilk kez çeyrek geliri düşen Apple'ın nasıl bir hamle yapacağını göreceğiz.

Görsel Kaynak: Lester Balajadia / Shutterstock.com

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.