En iyi video düzenleme uygulamaları

Teknoloji baş döndürücü bir hızda gelişmeye devam ediyor. Özellikle mobil uygulama alanındaki hızlı gelişim sayesinde eskiden sadece profesyonellerin yapabileceği işlemleri, son kullanıcılar olarak biz de artık akıllı telefonumuzdan kolayca halledebilir hale geldik.

Bu anlamda en çok işimiz kolaylaştıranların başında da fotoğraf ve video konusundaki uygulamalar geliyor. Belki bu uygulamalar hiç birimizi birer profesyonel fotoğrafçı veya görüntü yönetmenine dönüştürmüyor ama işimizi çok kolaylaştırdığı da bir gerçek. Üstelik tüm işlemler için bir tek cep telefonu yeterli.

Pek çoğunuzun hatırlayabileceği gibi eskiden dev fotoğraf albümlerimiz vardı, şimdi ise binlerce fotoğraf ve videoyu fiziksel yer kaplamadan dijital dünyada saklayabiliyoruz. Üstelik artık video çekmek için, kameraların o içinden çıkılmaz karmaşıklığıyla uğraşmamıza da gerek yok. Tüm işlemleri telefonlarımızdan tek dokunuşla halledebiliyoruz. Yaşadığımız mutlu anları kaydetmek, çektiğimiz fotoğrafları video haline dönüştürmek, son zamanlarda oldukça popüler ve eskisi gibi zor değil. Video düzenleme uygulamaları artık bu işi bizim yerimize yapıyor.

İşte farkı seviyedeki kullanıcılar için alternatifleri arasında öne çıkan en iyi video düzenleme uygulamaları...

Magisto

Video düzenleme uygulaması Magisto

Magisto, video düzenleme programlarının en basitlerinden biri. Daha önce çektiğiniz fotoğrafları ve videoları birleştirerek yeni bir video yapma, hazırladığınız videolara müzik ve yazı ekleme seçeneklerinin yanı sıra çeşitli efektler ve filtreler ile, videolarınıza renk katmanıza yardımcı oluyor. Ayrıca akıllı algılama özelliği sayesinde, uzun videolarınızdan en hareketli bölümleri alarak, yeni ve kısa bir video oluşturmanıza da olanak sağlıyor.

Yüz tanıma özelliği sayesinde, videolardaki arkadaşlarınızı seçerek, yılbaşı, doğum günü ve sevgililer günü gibi özel günlerinize özel videolar düzenleyebiliyorsunuz. Son gelen güncelleme ile birlikte, videolarınıza ticari ya da kişisel logo ekleyebiliyorsunuz. Sosyal medya hesaplarınızla bağlayabileceğiniz bir uygulama olan Magisto, ücretsiz gibi görünse de, daha uzun ve profesyonel videoları düzenlemek için premium seçeneğini şart koşuyor. Bu uygulama hem iOS hem de Android mağazalardan indirilebiliyor.

App Store: https://itunes.apple.com/tr/app/magisto-video-editor-movie/id486781045?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.magisto

Montage

Montage, basit bir video montajlama uygulaması gibi görünse de, yapabildikleri bundan daha fazlası. Birbirinden bağımsız pek çok videoyu birleştirmeye, üst üste eklemeye veya fotoğraf eklemeye olanak sağlayan bir uygulama. Aynı zamanda filtreleme, kırpma, döndürme gibi temel fotoğraf düzenleme özelliklerine de sahip.

Ayrıca videolarınıza arka plan rengi ekleme veya değiştirme seçeneği de bulunuyor. Diğer video düzenleme uygulamalarında olduğu gibi, videolarınıza müzik ekleyebiliyor ve Instagram ve Vine hesaplarınızda paylaşabiliyorsunuz. Montage sadece iOS için hazılanmış.

App Store: https://itunes.apple.com/tr/app/montage-join-videos-edit-combine/id976714767?mt=8

WeVideo

WeVideo video düzenleme konusundaki hemen hemen tüm temel ihtiyaçlarınızı çözebilecek şekilde tasarlanmış.

Bu uygulama video düzenleme konusundaki hemen hemen tüm temel ihtiyaçlarınızı çözebilecek şekilde tasarlanmış. iOS ve Android cihazların yanı sıra bilgisayarınızda da kullanabileceğiniz web tabanlı bu uygulama ile videolarınızı düzenleyebilir, müzik ekleyebilir ve özel efektlerle süsleyebilirsiniz. Uygulamanın güzel bir özelliği de hazırladığınız videoları kolaylıkla YouTube’a yükleyebilir veya Facebook, Twitter biri sosyal ağlarda paylaşabilirsiniz. Pratik ve gelişmiş araçlar sunan uygulamanın ücretsiz sürümü çoğu kullanıcının ihtiyacını karşılayabilir. Daha fazlası içinse aylık ödemeli ücretli planlardan birine sahip olmak gerekiyor.

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/wevideo-uploader/id615796920?mt=8 Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.wevideo.mobile.android

Musical.ly

Musical.ly, maksimum 15 saniyelik klipler çekmenizi sağlayan bir video paylaşım uygulaması. Videolar müzik klipleri mantığıyla çekiliyor. Müzikleri uygulamanın arşivinden seçebileceğiniz gibi, telefonunuzda bulunan diğer şarkıları da kullanabiliyorsunuz. Benzer video uygulamalarından önemli bir farkı da arşivinde Türkçe parçaların da bulunuyor olması.

Ayrıca burada ünlü sanatçılarla veya takip ettiğiniz kişilerle ortak videolar çekebilirsiniz. Ağır ve hızlı çekim seçenekleri sunan bu mobil uygulama, videoların boyutunu ayarlamanıza ve filtre eklemenize de olanak sağlıyor. Hem iOS, hem de Android' den kullanılabiliyor.

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/musical.ly-your-video-community/id835599320?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.zhiliaoapp.musically&hl=tr

Vid.dy

Video düzenleme uygulaması Vid.dy

Pek çok filtre ve renklendirme seçenekleri sunan Vid.dy, bunların yanı sıra videolara müzik ekleme seçeneğine de sahip. Hızlı bir şekilde kısa videolar çekip sosyal medyada kolaylıkla paylaşmanız için tasarlamış olan uygulama hazırladığınız çalışmaları geniş kitlelere en pratik şekilde ulaştırmak için özel olarak tasarlanmış.

Bu ücretsiz uygulamada videolarınıza çeşitli efektler ve müzik eklemek oldukça eğlenceli. Fakat ücretsiz sürümü özelliklerin tamamını kapsamıyor, Vid.dy’nin diğer özelliklerine de sahip olmak için 5,29 TL’lik bir uygulama içi satın alma gerçekleştirmek gerekiyor.

App Store: https://itunes.apple.com/tr/app/vid.dy-add-top-notch-filter.s/id1093102264?mt=8

Cinefy

Videolarla uğraşmayı sevenler, sosyal medya hesaplarında takipçileriyle sık sık video paylaşmayı tercih edenler için Cinefy keyifli bir uygulama. Çektiğiniz bir videoyu, hazır bulunan ve uygulaması oldukça efektler yardımıyla daha ilgi çekici hale getirebilirsiniz.

Amatör olarak çektiğiniz videoları Cinefy ile adeta profesyonel bir elden çıkmış hale getirerek yakınlarınızı şaşırtabilirsiniz. Şimdilik sadece iOS tarafından desteklenen bu ilgi çekici video düzenleme uygulaması ücretsiz olarak kullanıcılara sunuluyor. Fakat tüm özelliklere sahip olmak için uygulama içi satın alma gerekiyor.

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/cinefy-special-fx-studio/id481953440?ls=1&mt=8

Cute CUT

Video düzenleme uygulaması Cute CUT

“Tamamen farklı bir video düzenleme uygulaması” gibi iddialı bir sloganla yayınlanan Cute CUT’ın ilk dikkat çeken özelliği oldukça kullanıcı dostu arayüzü. Profesyonel bir video düzenleme aracına benzer yapısı, her seviyeden kullanıcı için pratik bir şekilde video düzenleme gerçekleştirmeyi mümkün kılıyor.

iPhone ve iPad kullanıcılarına videolarda kendi fotoğraf ve müziklerinizi kullanma imkanı sunarken ister 16:9 isterseniz de 4:3 videolar üretmenize olanak sağlıyor. Uygulamayı ücretsz olarak indirmek mümkün fakat ücretsiz uygulama ile oluşturabileceğiniz videoların bir süre sınırı ve üzerinde Cute CUT’ın ibaresinin otomatik olarak basılacağını belirtmekte fayda var. Pro sürümüne geçiş için 15,99 TL karşılığında gerçekleştirilebiliyor.

App Store: https://itunes.apple.com/tr/app/cute-cut-full-featured-video/id583555212?mt=8

VideoGrade

VideoGrade gelişmiş bir renklendirme programı. Bu uygulama ile videonuzu renklendirip, çeşitli efektler ile farklı bir hale getirdiğiniz durumlarda bile videonun kalitesinde genellikle fark edilir oranda bozulma meydana gelmiyor.

VideoGrade ile anlık önizleme yapabiliyor yani videoyu kaydetmeden önce son haline göz atabiliyorsunuz. Ayrıca özellikle yüksek çözünürlüklü videolardan beğendiğiniz kareleri ayrı birer fotoğraf olarak kaydetmek de mümkün.

Videoları Full HD olarak dışa aktarabiliyor olması da VideoGrade’in önemli özelliklerinden biri. iOS kullanıcıları tarafından indirilebilen uygulamanın fiyatıysa 15,99 TL.

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/videograde-color-editor-for/id492488712?mt=8

Splice

Video düzenleme uygulaması Splice

Splice, "ben sadece bir kırpıp, ses ekleyip çıkacağım, uygulama beni filtre ve diğer işlemlerle yormasın" diyenler için hazırlanmış. Videoda ufak tefek filtre seçenekleri olsa da, tamamıyla video kırpma ve ses ekleme işini yapması için geliştirilmiş bir uygulama.

Videonun istediğiniz bölümlerini kesmenize ve video üzerinde tercih ettiğiniz kısımlara sesinizi kaydedip eklemenize yardımcı oluyor. Videolarınıza, kendi arşivinde bulunan alkış, gülme efekti gibi sesler de ekleyebiliyorsunuz. GoPro tarafından satın alınan Splice iOS kullanıcıları için ücretsiz indirme imkanı sunuyor.

App Store: https://itunes.apple.com/app/apple-store/id409838725?mt=8 

PowerDirector Video Editor

Power Director, Cyberlink firması tarafından piyasaya sürülmüş, sadece Android kullanıcılarının indirebildiği bir mobil uygulama. Filtre ve efekt ekleme, videolara resim ekleme, müzik ekleme gibi seçeneklerin yanında, videolarınızın ışık ve renk seviyelerini ayarlamanıza olanak sağlıyor. Video arka planlarına notlar ekleyerek, program içerisinde arşivlemenize de olanak sağlıyor. Telefonlarımızda ve tabletlerimizde çok yer kaplayan videolarımızı bünyesinde saklayarak sizleri büyük bir dertten kurtarıyor.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cyberlink.powerdirector.DRA140225_01

Filmic Pro

Filmic Pro, dışarıdan klasik video editörlerinden biriymiş gibi görünse de, aslında değil. Filmic için, harika bir video kaydedicisi demek doğru olacaktır. İçinizdeki Hollywood filmi yönetmenini ortaya çıkarabilecek bir uygulama olan Filmic ile video çekmeye başladığınızda, bunun bağımlılık halini alabileceğini düşünebilirsiniz.

Hareket halindeyken video çekmenize, hızlı ve ağır çekim seçeneklerinden yararlanmanıza, farklı çözünürlük ve en boy oranlarında videolar oluşturmanıza yardımcı oluyor. Videoları HD kalitesinde kaydedebiliyor ve oldukça yüksek bir ses kalitesi sunuyor. Uygulama iOS mağazasında 26,99 TL'den satılırken, Android' de 16,84 TL'den alıcı ile buluşuyor.

App Store: https://itunes.apple.com/us/app/filmic-pro/id436577167?mt=8

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.filmic.filmicpro&hl=tr

VidTrim PRO

Video düzenleme uygulaması VidTrim PRO

Vidtrim, video kesme, ölçeklendirme, videolarınıza filtre, efekt ve çerçeve eklemenizi sağlayan bir uygulama gibi görünse de yetenekleri bununla sınırlı değil. Videoların içerisinden belli kareleri jpeg formatında kaydetmenize imkan verirken, aynı zamanda videolarınızı MP3 formatında kaydetmenize de olanak sağlıyor. Bu video düzenleme uygulamasının güzel yanlarından biri de kullanımının oldukça kolay olması.

Sadece Google Play üzerinden Android kullanıcılarına sunulan uygulamanın fiyatı 4,99 TL. Ancak VidTrim uygulamasının profesyonel olmayan sürümü de mevcut. Video dönüştürme özelliği eksik olan klasik sürümde, reklamlar bazen rahatsız edici olabiliyor. Ancak tek seferlik ihtiyaç durumunda kullanılabilir.

Google Play: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.goseet.VidTrimPro

Bizim seçtiğimiz en iyi video düzenleme uygulamaları bunlar ama eminim ki sizin de beğenerek kullandığınız farklı uygulamalar da vardır. Onları da yorumlarda bahsederek konuyu zenginleştirebilirsiniz.

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.