Uber aile üyelerinin yolculuklarını anlık olarak hesap sahibine bildirecek

Uber aile üyelerinin yolculuklarını anlık olarak hesap sahibine bildirecek

Uber bugün ''Trip Tracker'' adını verdiği yeni bir güvenlik odaklı özelliğini devreye aldı. Şirket bundan böyle aile hesabı olan kullanıcıların yolculuklarını anlık olarak hesap sahibine bildirecek.

İstisnai de olsa bazı Uber sürücüleri müşteriye yönelik suç girişimleri nedeniyle gözaltına alınmış ve şirket her seferinde güvenlik önlemlerini arttırmıştı. Bu yeni özellikle de Uber üzerinde ''Aile Hesabı'' oluşturan kişilerin yolculuk bildirimleri anlık olarak hesabı oluşturan kişiye gidecek. Örneğin aile hesabını sizin oluşturduğunuzu varsayalım ve aile üyeleri olarak iki kişiyi daha eklediniz. Bu işlemden sonra eklediğiniz iki kişinin yaptığı yolculuk bildirimlerini anlık olarak almaya başlayacaksınız.

Şirketin yayına aldığı bu güncelleme ile özellikle gençleri yaptıkları yolculuklar ve güvenlikleri konusunda ailelerine bildirmeyi hedeflediğini söyleyebiliriz. Tüm yolculuklarını ailelerine bildirmek istemeyen kullanıcılar ise profilleri altında farklı bir ödeme yöntemi kullanarak bildirim gitmemesini sağlayabiliyorlar. Uber ayrıca bu özelliğin servis sağladığı tüm şehirlerde kullanıma açıldığını aktardı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.