Firefox, Internet Explorer ve Microsoft Edge'i ilk kez geride bıraktı

Firefox, Internet Explorer ve Microsoft Edge'i ilk kez geride bıraktı

FirefoxTarayıcı savaşlarında Google Chrome'un açık ara liderliği devam ediyor ancak Mozilla ile Microsoft arasındaki rekabet oldukça sıcak. Statcounter'ın yeni raporuna göre Firefox, Microsoft'un tarayıcılarını (Edge ve Internet Explorer) ilk kez geride bıraktı.

Rapora Google Chrome, son 3 aydır küçük de olsa büyümesini sürdürerek Nisan ayında yüzde 60,5 pazar payına ulaşmış. Firefox ise son 3 ayda yüzde 16,1 pazar payından yüzde 15,6 pazar payına düşse de Internet Explorer ve Microsoft Edge'i önüne geçmeyi başardı.

Şubat ayında yüzde 16,6 pazar payına sahip olan Microsoft'un tarayıcıları, Mart ayını yüzde 15,8, Nisan ayını ise yüzde 15,5 pazar payıyla kapatarak Firefox'un gerisinde kalmış oldu. Bu noktada Microsoft'un IE 8, IE 9 ve IE 10 sürümleri için güncelleme desteğini bıraktığını da eklemeden geçmeyelim. Firefox-Chrome 2

Raporda Opera, Safari gibi diğer tüm tarayıcıların payı da son üç aydır yüzde 8,4 'e sabitlenmiş gözüküyor. Chrome'un yüzde 60'ın üzerindeki pazar payıyla pazarı domine ettiği bu durumda Microsoft'un halen istediği yükselişi yakalayamamış olması ise düşündürücü.

Statcounter CEO'su Aodhan Cullen de haklı olarak Microsoft'un Windows 10 ile beklediği çıkışı yakalayamadığını hatırlatıyor. StatCounter, Chrome'un geçen yılın Nisan ayındaki pazar payının yüzde 53 olduğunu da ekliyor.

Statcounter'a göre küresel çapta popüler 9 internet tarayıcısının güncel durumu şöyle;

Görsel Kaynak: Shutterstock

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.