Evreka yüzlerce sensörüyle 4 farklı ilde hizmet vermeye başladı

Evreka yüzlerce sensörüyle 4 farklı ilde hizmet vermeye başladı

Webrazzi Arena girişimlerinden biri olan Evreka hatırlayacağınız gibi IoT temelli bir 'akıllı atık toplama sistemleri' girişimi. Ankara merkezli, ODTÜ Teknokent bünyesinde ikamet eden Evreka, girişimcilerden öğrendiğimize göre Webrazzi Arena yani Ekim 2015 sonrası 4 farklı şehirde yüzlerce sensörüyle birlikte hizmet vermeye başlamış.

İstanbul, Ankara, Sakarya ve Bartın'da (400'ün üzerindeki sensörüyle beraber) resmi olarak faaliyetlerine başlayan Evreka bu şehirler dışında aralarında üçüncü havalimanı projesinin de bulunduğu 10'un üzerindeki farklı noktada da pilot olarak hizmet veriyormuş. Evreka'nın üçüncü havalimanı projesine ek olarak yaz ayları içinde İsviçre'nin Lozan kentinde de pilot çalışmalara başlayacağı bilgisini verelim.

Gelir modeli kullanımda olan sensör başına aldığı aylık ücretlere dayanan Evreka, kullanıcı için çöp konteynerlerinin doluluk oranına göre çöp kamyonları için anlık rota oluşturmasıyla öne çıkıyor.

evreka-gorsel

Öncelikle Türkiye'de büyümek isteyen Evreka, uzun vadede globali hedefliyor

Webrazzi Arena sonrasında Seedstars'ta Türkiye'yi temsil eden ve 3 bin aday arasında ilk 9 girişimden biri olmayı başaran Evreka; aynı zamanda Avrupa Birliği destekli bir hızlandırma programı olan Smart City Accelerator’a da kabul edilmiş. Bu programla beraber Evreka'nın 145 bin euro nakit imkanı ve önemli bir networking/mentoring desteğine sahip olduğunu söyleyebiliriz.

Girişimcilerle konuştuğumuzda Evreka'nın kısa ve orta vadede Türkiye'de olabildiğinde büyüyerek hem ekibini ve ürününü genişletme hem de maddi büyüme yakalama amacında olduğunu öğrendik. Evreka'nın uzun vadedeki hedefiyse global büyüme.

Berkay Akçora, Mehmet Pancaroğlu, Mert Barutçu ve Umutcan Duman tarafından kurulan Evreka, global büyüme hedefi için şimdiden hem Türkiye hem de bölgedeki akıllı şehir fuarlarına (Istanbul REW , Munich IFAT ve Istanbul ICSG gibi) katılım göstermeye başlamış.

Nesnelerin İnterneti alanında ülkemizin öne çıkan girişimlerinden biri olan Evreka, ülkemiz ve tüm dünyada oldukça önem verilen 'akıllı şehircilik' ('smart cities') kategorisinde yer alarak kısa sürede dikkatleri üzerine çekmeye başarmış görünüyor. Evreka hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.