Android VR'ın izi geliştirici konsolunda ortaya çıktı!

Android VR'ın izi geliştirici konsolunda ortaya çıktı!

Google'ın Android VR adlı sanal gerçeklik başlığı hakkında güçlü bir iddiayı dün paylaşmıştık ve bugün Google Play geliştirici konsolunda (Google Play Developer Console) Android VR'ın net bir kanıtı ortaya çıktı.

Mark Spiteri adlı bir geliştiricinin dikkatini çeken Android VR ismi, Google Play geliştirici konsolundaki 'Fiyatlandırma ve Dağıtım' menüsünde göze çarpıyor. Android Wear, Android TV, Android Auto sıralamasının sonuna eklenen Android VR, Android Wear ile aynı logoyu taşıyor.

Eğer Google, Android VR adı altında farklı bir şey tanıtmazsa bu delili Google'ın sanal gerçeklik başlığı çıkaracağının resmi delili kabul edebiliriz.

Android-VR

Hatırlatmak gerekirse teknoloji muhabiri Peter Rojas, Google'ın önümüzdeki hafta başlayacak olan Google I/O 2016 geliştirici konferansında 'kesin olarak' Android VR'ı tanıtacağını açıklamıştı. Rojas, geliştirici konsolundaki bu detayı gördü mü bilinmez ama Android VR'ın Vive (HTC) ve Rift (Oculus) modelleri kadar iyi olmayacağını da ekleyerek daha derin bir kaynağa sahip olduğunu göstermişti.

Google’ın sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiği/tanıtacağı ilk olarak Şubat ayında duyulmuştu ve Mart ayında Google'ın sanal gerçekliği destekleyen işletim sistemiyle Facebook’a rakip olacağı rivayet edilmişti. Kısacası bu iddialar bile Google I/O'da önemli bir şeyler çıkacağının ciddi birer delili sayılabilir ama güncel bilgiler Android VR için geri sayımı rahatlıkla başlatabileceğimizi gösteriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.