Yerli girişim Timelooper sanal gerçeklikle tarihte bir yolculuğa çıkartıyor

Yerli girişim Timelooper sanal gerçeklikle tarihte bir yolculuğa çıkartıyor

Techcrunch Distrup New York 2016'da hem Startup Alley'de yer alan hem de NY Battlefield'ta sahnede sunum yapan girişimlerden biri de Timelooper idi. Girişim mobil uygulaması üzerinden sanal gerçeklik deneyimiyle kullanıcıları tarihteki önemli olay ve değişimler üzerinden yolculuğa çıkartıyor.

Yiğit Yiğiter, Alper Özyurtlu ve Andrew Feinberg tarafından kurulan girişim Şubat 2015'te çalışmalarına başlayarak mobil uygulamasını Temmuz 2015'te kullanıcılara sunmuş. İlk olarak London & Partners ile işbirliği yapan şirket sanal gerçeklik ile büyük Londra yangınını (The Great Fire of London), Tower of London'ın 1255'ten ve Tower Bridge'in 1666 yılından bu yana geçirdiği değişimleri sanal gerçeklik ve 360 derece video ile kullanıcıların deneyimine sunmuş. Tüm bu çalışmalar bizzat Birleşik Krallık Turizm Bakanlığı tarafından desteklenmiş.

Yakın zamanda ise New York, Efes ve CNN görüntüleri eklenmiş, Challenger faciası, Berlin Duvarı'nın yıkılması ve John Lennon'nun ölümü Timelooper'ın içeriğine dahil edilmiş. Tüm prodüksiyon ve mobil uygulamaya entegre edilme süreçlerini kendi içinde yapan girişim bu konuda kendi özel tekniklerine de sahip. Genel merkezi New York'ta, Avrupa merkezi Londra'da olan Timelooper'ın İstanbul'da da bir prodüksiyon ofisi bulunuyor.

timelooper

Dünyadaki birçok şehrin zengin bir tarihe ve yaşanmışlığa sahip olduğunun altını çizen Yiğit Yiğiter şehirlerin geçirdikleri bu değişimleri insanlara o an oradalarmış gibi yaşattırmak istediklerini açıkladı. Bunu sanal gerçeklik ile yapmanın şehirlere turizm açısından da önemli katkıları olduğunu ve aynı zamanda insanların içerisindeki merak ve keşfetme istediğini de arttırdığını belirtti.

Rothenberg Ventures öncülüğünde ve diğer üç farklı melek yatırımcının katılımıyla 2 milyon dolar toplam yatırım alan Timelooper'ın  içeriğine yakın zamanda Çin'de eklenecek. Birçok farklı şehirden ve bakanlıktan şehirlerini, müzilerininin özel içeriklerinin geliştirilmesi için teklif aldıklarını söyleyen Yiğiter, bunlarda seçici olduklarını ama düzenli olarak içeriklerini geliştireceklerini ve işbirliğine açık olduklarını da söyledi.

Gelecek planları arasında Timelooper'ı bu tarz içerikleri için bir yayıncı platformuna dönüştürmek istediklerini söyleyen Yiğiter bunun için çalışmalara başladıklarını ve özellikle video yükleme ve uygulama üzerinden yayına alma konusunda kendi teknolojileriyle üreticilere destek olacaklarını söyledi. iOS ve Android platformunda yer alan Timelooper'ı indirerek tarihteki önemli olayları sanal gerçeklik ile yaşayabilirsiniz. Ancak tam deneyim için mutlaka cardboard kullanmanızı tavsiye ediyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.