Upicnic yirmibirinci yüzyıla göre bir piknik anlayışı oluşturmak istiyor

Upicnic yirmibirinci yüzyıla göre bir piknik anlayışı oluşturmak istiyor

Techcrunch Disrupt New York 2016'ta Startup Alley'de yer alan girişimlerden Upicnic, Türkiye'den bir kurucu ortağa sahip. Girişim, 21. yüzyılda piknik anlayışına yeni bir bakış açısı getirmek istiyor.

Upicnic'in kurucusu olan Alp Behar ve şef Marta Antonelli New York'ta extension eğitimleri sırasında tanışmışlar. Arkadaşlarıyla birlikte sadece eğlenmek için piknik düzenlemeye başlayan ikili ardından bunun bir iş fikri olabileceğini fark etmişler. Arkadaşlarıyla birlikte düzenledikleri pikniklerde kendilerinin birçok şey hazırlayıp taşımak zorunda olması ve piknkik bitiminde yine bunları geri taşımak zorunda kalmaları Alp Hebar ve Marta Antonelli'yi harekete geçirerek bunu girişim yapmaya karar verdirmiş.

2015 yılında New York merkezli olarak kurulan Upicnic bugün şehirde piknik yapmak isteyen kişiler için öncelikli bir servis durumunda. Kullanıcılar piknik yapmak istedikleri zaman Upinic menüsünden istedikleri yemekleri ve kart, kutu oyunlarını seçiyorlar. Ardından siparişleri belirttikleri adrese geleneksel pikniklerden aşina olduğumuz yer örtüleri ve sepetleri ile teslim ediliyor. Kullanıcılar pikniklerini bitirdikleri zaman Upicnic'e bildirim gönderiyorlar ve Upicnic ekibi sepet ve oyunları teslim alıyor. Böylece kullanıcılar sadece pikniğin kendisine odaklanabiliyorlar.

Girişimin kurucu ortağı Marta Antonelli'nin şef olması sayesinde menü özel olarak sağlıklı, doyurucu aynı zamanda piknik konseptine uygun yiyeceklere sahip. Kendi mutfağına sahip girişimin mevcut çalışan sayısı ise 10. New York'un şehir düzeni ve yeniliklere adaptasyon oranıyla Upicnic için doğru bir başlangıç noktası olduğunu söyleyen Alp Behar gelecek yıl Miami ve San Francisco'ya da Upicnic'i taşımak istediklerini belirtti.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.