Google, sanal gerçeklik başlığı Android VR'ı haftaya tanıtacak

Google, sanal gerçeklik başlığı Android VR'ı haftaya tanıtacak

Yeni Google Glass için halen sahneye çıkmadı ama Google sanal gerçeklik tarafında atak yapmaya hazırlanıyor. Gelecek hafta başlayacak geliştirici konferansında (Google I/O) Google'ın yeni sanal gerçeklik gözlüğünü tanıtacağı bildiriliyor.

Aslında Google'ın sanal gerçeklik gözlüğü geliştirdiği/tanıtacağı Şubat ayında duyulmuştu. Teknoloji muhabiri Peter Rojas ise önümüzdeki hafta 'kesinlikle' Android VR adlı sanal gerçeklik gözlüğünün tanıtılacağını ifade ediyor. Ayrıca bu gözlüğün Vive (HTC) ve Rift (Oculus) modelleri kadar iyi olmayacağını da ekliyor.

Google uygun fiyatlı bir model mi sunacak?

Rojas'ın kaynaklarından edindiği bilgiler çok net yorumlar yapmamıza izin vermiyor ancak paylaşılan bilgilere göre Google, teknik üstünlük ile fiyat avantajı konusunda ikinci ata oynamış gibi gözüküyor. Google'ın normalde Cardboard ile sanal gerçekliği deneyimlemeyi (derece farkı olsa dahi) hemen herkesin erişebileceği bir seviyeye çekmişti.

Şu ana kadar sevkiyatı yapılan Cardboard uyumlu sanal gerçeklik başlıklarının 5 milyonu bulduğu paylaşılıyor. Yani Google'ın önündeki rakiplere bakılırsa fiyat avantajıyla pazara giriş yapmak etkili bir strateji olabilir. Özellikle yeni modeli çıkmak konusunda çok fazla vakit kaybetmezse uygun fiyatlı bu ilk modelle beklenen ilgiyi üzerine çekmesi mümkün olabilir.

Google I/O önümüzdeki hafta başlayacak ve Google'ın eteğindeki taşlar dökülecek. Bizler de daha mantıklı açıklamalar yapma şansına kavuşacağız. Diğer yandan Google'ın hem yeni Glass'ı hem de bir VR başlığı tanıtmasının ilgiyi böleceğini ve Google'ın kozunu sanal gerçeklik tarafında kullanacağını düşünüyorum.

Görsel Kaynak: Google

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.