Google, arama motorunu bir klavyeye sığdıran iOS uygulamasını yayınlandı

Google, arama motorunu bir klavyeye sığdıran iOS uygulamasını yayınlandı

Mobilde arama yapma sorununu adresleyen en yaratıcı uygulamalardan biri olan Slash, biraz sarsıcı bir engebeyle karşılaşmış olabilir. Engebenin adı Gboard. Google'ın iOS için geliştirdiği klavye uygulaması ve tıpkı Slash gibi arama odaklı. Google Gboard'u bugün App Store'da yayınladı.

Google, Gboard ile arama tarafındaki gücünü klavyesine başarılı bir şekilde entegre ediyor. Gboard'da siz yazarken sohbetten ayrılmadan kullanabileceğiniz bir arama motoru bulunuyor. Google'ın G ikonuyla gösterilen alan konumunuza göre restoran önerisi, hava durumu bildirimi ya da bilet araması yapabiliyor. Sonuçlar mobile uyumlu şekilde kartlarla listeleniyor. Google'ın Gboard'uyla GIF ve Emoji arayabiliyor ve bulduğunuz sonucu kopyalayıp yapıştırarak metinle birlikte kullanmanızı sağlıyor.

Gboard, sürükleyerek yazma özelliğiyle adından söz ettiren klavyelerden de esinlenerek hazırlanmış. Glide Typing adı verilen özellikle Gboard, harften harfe geçerken parmağınızı kaldırmanıza neredeyse gerek kalmadan yazma rahatlığı sağlıyor.

İlk etapta ABD App Store'da İngilizce dil sürümüyle yayınlanan Gboard'un önümüzdeki dönemde diğer ülkelere açılarak küreselleşmesi planlanıyor. Google'ın rakip klavye uygulamaları karşısındaki en önemli avantajı da bu olacak gibi görünüyor. Çünkü bir dilde iddialı özellikler sunsa da klavyeleri yerelleştirmek büyük bir çaba gerektiriyor.

Gboard, Cem Kozinoğlu'nun kurucusu olduğu Slash'e doğrudan rakip bir uygulama ancak Slash konuşmanın bağlamına göre proaktif öneriler sunabilen bir klavye olmasıyla Gboard'dan ayrışıyor. Slash'in bu gelişmeye nasıl yanıt vereceğini birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.