300 bin kullanıcıyı geçen Uptime Robot ile sitenizin durumunu anlık takip edin

300 bin kullanıcıyı geçen Uptime Robot ile sitenizin durumunu anlık takip edin

Techcrunch Disrupt New York 2016'da Startup Alley'de yer alan yerli girişimlerden bir tanesi olan Uptime Robot internet siteleri için pratik ve gelişmiş durum izleme servisi sunuyor.

Dataxi.com'un kurucu ortağı olan Umut Muhaddisoğlu tarafından 2010 yılında küresel pazarı hedeflyerek açılan Uptime Robot bugün 300 binden fazla kullanıcıya destek veriyor. İnternet sitelerinin durumlarının anlık olarak takip edilebilmesini sağlayan servisin kullanıcıları arasında Expedia, Mini Cooper, Fandango ve dünyada ABD dahil olmak üzere birçok devlet sitesi yer alıyor.

Kullanıcılar Uptime Robot'a dahil olarak 50 linke kadar ücretsiz izleme/takip (monitoring) hizmeti alabiliyorlar. 50'den fazla linki takip etmek isteyen kullanıcılarsa ihtiyaçlarına göre bir paket seçerek servise aylık ücretli abone oluyorlar. Twitter, Slack, HipChat, Boxcar, Pushover ile entegrasyona sahip olan servis size aynı zamanda sizin belirlediğiniz aksiyonların oluşması durumunda otomatik mesajlar gönderiyor.

Uptime Robot'un sağladığı bir diğer pratik çözüm de sizin belirlediğiniz senaryolarda farklı kişilere bildirim gönderebilmesi. Örneğin siteniz üç dakika boyunca açılmıyorsa ilk olarak IT ekibi, 10 dakika boyunca açılmıyorsa Server ekibi bildirim alsın gibi kurulumlar yapabiliyorsunuz. Ayrıca şirketin sağladığı API ile Uptime Robot'u kendi servis ve uygulamalarınıza da entegre edebilirsiniz.

Birçok SaaS servisinin de takip(monitoring) hizmeti olarak Uptime Robot'u yapılarına entegre ettiğini belirten Umut Muhaddisoğlu gelecek ay içerisinde hem iOS hem de Android uygulamalarının yayınlanacağını ve daha da gelişmiş fonksiyonların servise ekleneceğini açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.