Amazon Video Direct servisiyle YouTube'a rakip oldu

Amazon Video Direct servisiyle YouTube'a rakip oldu

Görünen o ki YouTube'un video tüketimindeki hakimiyetine meydan okuyan tek şirket Facebook değil. YouTube'a doğrudan rakip olan Video Direct servisinin lansmanını bugün yapan Amazon, Prime ile başlayan video teklifini daha geniş bir kitle için erişilebilir hale getirdi.

Amazon Vide Direct (AVD), vlogger'lara Amazon Video Direct'te dört farklı dağıtım seçeneğinden biriyle çalışma fırsatı veriyor. Bunlardan ilki dileyen yayıncıların videolarını yalnızca Prime Video abonelerine gösterdiği ve karşılığında saatlik telif aldığı (15 cent) servis; ikincisi Streaming Service Program ek üyeliği kapsamında satılması; üçüncüsü dijital kopyalarının kira ya da satışı (yapımcılara yüzde 50 pay veriyor) ve dördüncüsü tüm Amazon müşterilerine reklam karşılığı ücretsiz sunulması. YouTube modelini izleyen dördüncü teklif, tıpkı YouTube gibi  yapımcılara reklam gelirlerinin yüzde 55'ini veriyor.

Yayıncılar tarafından ilgiyle karşılanan AVD'nin ilk iş ortakları arasında Conde Nast Entertainment, HowStuffWorks, Samuel Goldwyn Films, the Guardian, Mashable, Mattel, Business Insider, TYT Network, Journeyman Pictures ve Pro Guitar Lessons bulunuyor.

Amazon'un yeni video teklifinin YouTube'dan esinleniyor olsa da, YouTube'un video üreticisi ve tüketicisi arasındaki sınırı kaldırma vaadi Amazon için geçerli değil. AVD daha çok hali hazırda yayıncı statüsünde olan kanallar için bir alternatif niteliğinde. Prime video teklifini bugün ABD ile birlikte Birleşik Krallık, Almanya, Avusturya ve Japonya'da sunan Amazon'un Video Direct servisi için bağlantıyı izleyip, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.