AdBlock CEO'su Till Faida: 'Kabul edilebilir reklam nedir'i tanımlamamız gerekli

AdBlock CEO'su Till Faida: 'Kabul edilebilir reklam nedir'i tanımlamamız gerekli

Yerinde katılım gösterdiğimiz TechCrunch Disrupt NY 2016 etkinliğinin sabah ki bölümünün konuşmacıları arasında AdBlock Plus'ın kurucu ortağı ve CEO'su Till Faida vardı. ''Reklam çağının sonu mu'' başlıklı bir söyleşi gerçekleştiren Till Faida önemli açıklamalarda bulundu.

Till Faida'nın konuşmasında dikkat çektiği kısım kullanıcıların büyük çoğunluğun reklamlardan gerçekten nefret etmediği oldu. Faida'ya göre kullanıcıların gerçekten nefret ettiği şey internetteki deneyimlerine zarar veren ve kullanıcı dostu olmayan reklamlar. Bu tarz reklamların endüstrinin bir yanlışı olduğuna inandıklarını belirten Faida, AdBlock Plus ile birlikte kullanıcı deneyimine zarar veren reklamcılık yapısını değiştirmek istediklerinin altını çizdi.

''Kabul Edilebilir Reklamı'' tanımlamak için özel bir program başlattıklarını ve sektörün her kesiminden katılımcılarla doğru, kabul edilebilir reklamı tartışlarını söyleyen Faida, kendisine göre kullanıcıların dikkatini dağıtmayan reklamın doğru olduğunu söyledi. Faida'nın açıkladığına göre bugün ABD'nin en çok ziyaret alan 100 internet sitesinden 40'ı ''kabul edilebilir reklamlara'' sahip.

AdBlock ile ilgili güncel sayılarda paylaşan Faida bugün itibariyle 1 milyardan fazla cihazda AdBlock kurulu olduğunu ve 100 milyon aktif kullanıcıya sahip olduklarını açıkladı. iOS ve Android'te bugüne kadar 10 milyon indirilme sayısına ulaştıklarını söyleyen Faida mobil rakamların şu an için kendilerini pek tatmin etmediğini de konuşmasında ufakça değindi. Till Faida'dan sonra sahneye çıkan IAB CEO'su Randall Rothenberg'in sahne değişimi sırasında Faida'nın eline sıkmaması ve yanyana sahnede görüntü vermemesi oturum sonundaki ilginç anlardan biri oldu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.