Turkcell, sabit ve mobil internet hizmetlerini tek çatıda topladı

Turkcell, sabit ve mobil internet hizmetlerini tek çatıda topladı

İnternet servis sağlayıcı markası Turkcell Superonline'ı lağvedip, tüm mobil ve sabit internet hizmetlerini Turkcell markası altında toplayacağını geçtiğimiz hafta Merve Kara'nın haberinde okumuştuk. Önceki gün Kuşadası'nda düzenlenen basın etkinliğinde, Turkcell Genel Müdür Yardımcısı Murat Erkan, bu konuyu da kapsayan bazı açıklamalarda bulundu. Murat Erkan, 4.5G ile fiber altyapısını bir araya getirerek, grubun sabit ve mobil hizmetlerini tek çatıda birleştirdiklerini açıkladı. Bundan böyle mobil ve sabit internet kullanımlarını içeren kapsamlı paket kullanılabilecek. Murat Erkan bu konuyla ilgili “Artık tüm sabit ve mobil hizmetlerimizi tek hizmet noktasından sunabileceğiz. Müşterilerimiz hem hizmeti satın alırken, hem faturalarını öderken Turkcell farkını görecek. Tek çatı ve tek fatura bizi entegre telekomda liderlik hedefine bir adım daha yaklaştıracak” dedi.

Murat Erkan 1

Tek fatura ile %30 tasarruf sağlandı

Tek çatı ve tek faturayı bir örnekle anlatan Erkan, "Dört Dörtlük Paketler'imizde bulunan 79 liralık yeni teklifimizle, hem sabit hem de mobilde müşterilerimizin bütün iletişim ihtiyaçları karşılanabilecek. Bu pakette 4 GB cepten internet, 500 dakikalık mobil konuşma, 50 Mbps hıza sahip sınırsız (75 GB adil kullanım kotalı) ev interneti mevcut. Bu sayede entegre telekom hizmetlerimizi müşterilerimize yüzde 30’u aşan oranlarda tasarruflu fiyatlarla sunacağız. Artık Turkcell İletişim Merkezi’ne gittiğinizde veya çağrı merkezimizi aradığınızda her ihtiyacınızı aynı kişi karşılayacak” şeklinde konuştu.

Hizmetlerin yanı sıra Dört Dörtlük Paketler’de faturaların da birleştirildiğini ve gerçek entegre hizmetin Turkcell tarafından verildiğini ifade eden Murat Erkan, “Hem ev hem de mobil internetinizin hizmet bedelleri tek faturada gelecek, ayrı ayrı fatura takip etmek zorunda kalmayacaksınız. Turkcell’de tek fatura dönemi resmen başladı” diye konuştu. Tek fatura gelebilmesi için en az iki hizmetin alınıyor olması gerektiğini sözlerine ekleyen Erkan şöyle konuştu: “Turkcell’den sadece mobil hizmet aldığınızı düşünelim. Evinizin internetini de Dört Dörtlük Paketler’e taşıdığınızda size mobil için ayrı, sabit için ayrı fatura gelmeyecek. Bu iki hizmeti tek faturada ödeyeceksiniz. Bu sayede yeni dönemde müşterilerimize yüzde 30’u aşan oranlarda tasarruf sağlayan fiyatlarla hizmet sunacağız.

Sabit ve mobil internet ile konuşma ve mesajlaşma tek pakette

Yeni patketlerle ilgili de bilgi veren Murat Erkan, "Sadece 79 liraya hem sabit internet hem mobil konuşma ve mobil internet hizmeti verebilecek duruma geldik. 79 liralık paketimizde 50 Mbps hızda ev interneti, cepten 500 dakika konuşma ve 4 GB cepten interneti BiP ve Akıllı Depo servisleriyle birlikte sunuyoruz. Data ve ses ihtiyacı arttıkça paketler yükseliyor. Örneğin 149 liralık paketimizde 50 Mbps hızında sınırsız ev internetinin yanı sıra, 20 GB cepten internet, Turkcell TV Plus, BiP, Akıllı Depo ve fizy için de toplam 20 GB olmak üzere toplamda 40 GB cepten internet, 1000 dakika da cepten konuşma veriyoruz. Yeni dönemde Dört Dörtlük Paketlerimiz’de her müşteriye hitap edecek tarifelerimiz var” şeklinde konuştu.

turkcell paketler

Turkcell Fiber'in yeni şehri

Turkcell’in fiber internet götürdüğü 15. il Aydın oldu. Aydın’da 7 bin haneyi fiber internete terfi ettiren Turkcell, tüm yatırımlar tamamlandığında bu sayıyı 50 bine çıkarmayı hedeflerken, toplamda 635 km fiber optik altyapı sağlayacak. Böylece üç yıl içerisinde Aydın’a 22 milyon TL yatırım yapacak. Bu yatırımla birlikte Aydınlılar Turkcell TV Plus ile 4K yayın keyfini de yaşayacak. Böylece, Aydınlı Turkcell müşterileri fiber internet kotalarını etkilemeden buluta kaydettikleri içeriklere kolaylıkla ulaşarak, canlı yayını rahatlıkla 12 saate kadar geri alarak izleyebilecek ve aynı anda birden fazla kanalı kayıt edebilecek. Murat Erkan, toplantıda 2016'da Turkcell fiberin Manisa, Tekirdağ ve Denizli'ye gideceğini de açıkladı.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.