Musical.ly 100 milyon dolarlık yeni yatırımıyla değerlemesini 500 milyon dolara çıkardı

Musical.ly 100 milyon dolarlık yeni yatırımıyla değerlemesini 500 milyon dolara çıkardı

İçeriğini kullanıcıların oluşturduğu müzik odaklı video sosyal ağ  Musical.ly, GGV Capital ve Qiming Venture Partners'ın öncülüğünde 100 milyon dolarlık yeni yatırım turunu duyurdu. Yeni yatırım turuyla değerlemesini 500 milyon dolara çıkaran şirketin yatırım turuna dahil olan diğer yatırımcılar ise Greylock Partners ve DCM.

Kullanıcıların 15 saniyelik müzik odaklı kısa videolar kaydedip paylaşabilmelerine olanak sağlayan Musical.ly bu şekilde kullanıcıların kendilerini daha özgür ve yaratıcı ifade edebilmelerine olanak sağladığını savunuyor. Aynı şekilde kullanıcılar platform üzerindeki diğer kişilerin paylaşımlarına bakarak etkileşime de girebiliyorlar. Tüm bu özellikleri ile şirket kendisini mobil uygulamadan daha çok bir sosyal ağ olarak tanımlıyor.

Şanghay merkezli olan şirket hali hazırda 60 milyon kullanıcıya sahip olduğunu açıklarken uygulamanın Asya da popüler olduğu kadar önemli orandaki kullanıcı kitlesinin de ABD'de olduğunu belirtmiş. Uygulamayı kullanan kullanıcı profili ise daha çok 13-20 yaş arası genç kitle. Yatırım turunun finalize edilmeye çalışıldığı ve ardından Musical.ly'nin kullanıcı kitlesinin daha da büyütmek ve özellikle 20+ yaş üstü kullanıcıları hedefleyeceği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.