Disrupt NY Hackathon'un birincisi sesle site revizyonu yapan AlexaSite oldu

Disrupt NY Hackathon'un birincisi sesle site revizyonu yapan AlexaSite oldu

Techcrunch, Disrupt NY etkinliğinde 24 saatlik bir kod maratonu (hackathon) düzenledi ve 5 bin dolarlık birincilik ödülünü AlexaSite kazandı.

Paylaşılan bilgilere göre Disrupt NY Hackathon için Brooklyn Cruise Terminal'de 650 civarında yazılım ve tasarım uzmanı buluşmuş. Tam bir gün süren kodlama ve tasarım maratonunun ardından 90 ekip 1'er dakikalık sunum için sahneye çıkmış.

Amazon API'leri dikkat çekiyor

Kıdemli yazılım uzmanları ve jüri üyelerinin değerlendirmesiyle de 1. seçilen uygulama AlexaSite olmuş ve Bumperz ile Hungry Host onu takip etmiş. kısaca bu uygulamalardan bahsedecek olursak;

AlexaSite: Amazon'un Alexa API'sini kullanan bu uygulama tasarımcıların sesli komutlarla web sitesi üzerinde güncelleme yapabilmesini sağlıyor. AlexaSite'ın özellikle ajanslarla çalışan tasarımcıların işine yarayacağı belirtiliyor ki 'logoyu bi tık büyütelim' tarzı bitmeyen küçük revizyonlar için gerçekten ilaç niteliğinde olabilir.

Bumperz: Hayati bir konuya odaklanan Bumperz, 'trafik kazalarını nasıl azaltabiliriz?' sorusunu yanıtlıyor. Bumperz, New York City'nin halka açık verilerinden faydalanarak kaza oranının yüksek olduğu yerlerde ve hatalı şerit değişimlerinde sürücüleri uyararak kazaları azaltmayı hedefliyor.

Hungry Host: Amazon Echo ve doğal dil işleme teknolojisini kullanan Hungry Host, buzdolabındaki malzemelerle ne yemek yapabileceğinizi söyleyen bir uygulama. Elinizdeki malzemeleri Hungry Host'a söylüyorsunuz ve o da size uygun bir yemek tarifiyle yanıt veriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.