Apple HomeKit'i ayrı bir uygulama olarak iOS 10 ile birlikte yayınlayabilir

Apple HomeKit'i ayrı bir uygulama olarak iOS 10 ile birlikte yayınlayabilir

HomeKit Apple'ın ilk kez iOS 8 ile birlikte duyurduğu akıllı ev cihazlarını ve uygulamalarını hedefleyen SDK'i HomeKit ile ilgili yeni bir bilgi ortaya çıktı. Apple Haziran'da yapacağı WWDC etkinliğinde HomeKit'i ayrı bir uygulama olarak yayınlayabilir.

Haziran ayında düzenlenecek olan WWDC etkinliğinde şirketin yeni mobil işletim sistemi iOS 10'u tanıtması bekleniyor. Yeni işletim sistemiyle de telefonunuz ve tabletiniz üzerinden evinizdeki birçok cihazı yönetebileceğiniz HomeKit ayrı bir uygulama olarak yayınlanabilir. 9to4Mac bu bilgiyi şirketin pazarlama departmanındaki bir çalışana dayandırıyor ancak HomeKit'in ilk duyurulmasının üstünden 2 yıl geçmişken uygulama kendi başına yayınlanmak için yeterince olgunlaşmış olabilir.

Bilindiği gibi piyasada Apple HomeKit SDK'i ile geliştiriciler akıllı ev cihazlarının(termosta, ampül, kamera vb) mobil uygulamalar üzerinden yönetilebilmelerine olanak sağlıyordu. Ancak Apple'ın kendi başına yayınlayacağı bir HomeKit uygulaması hem Siri'nin hem de iOS'un tüm özelliklerini tam anlamıyla kullanabileceği için oldukça heyecan verici. Her yıl olduğu gibi sizlere canlı bloglama ile aktaracağımız WWDC'de şirketin HomeKit'i ayrı bir uygulama olarak yayınlayıp yayınlamayacağını göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.